avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare pfa in sistem real
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare pfa in sistem real

Buna ziua, mi-am luat inima in dinti si doresc si eu o lamurire.Sunt pe punctul de a infiinta un PFA si nu pot sa-mi dau seama ce forma de impozitare v-a fi aplicata : norma de venit sau sistem real.Concret: in baza autorizatiei in meseria de sculer-matriter voi lucra in strainatate la un singur client caruia ii voi emite factura.Va rog mult pentru niste sfaturi, lamuriri ,opinii , etc Inca sunt in ceata dupa o vizita de informare la ANAF .Mii de multumiri anticipate pentru orice lamurire.
Cel mai recent răspuns: adibirsan , utilizator 11:47, 12 Ianuarie 2015
Orice P.F.A. are ca modalitate implicita de impunere sistemul real. Pentru anumite activitati se poate opta la norma de venit. Lista se gaseste la unitatea locala A.N.A.F., inclusiv cu ce sume trebuie platite. Sau pe internet. Dvs. de cine apartineti?
Multumesc de raspuns . Anaf Brasov .Am primit un raspuns din partea lor precum ca in cazul in care voi desfasura activitatea doar in strainatate,nu pot sa optez pentru norma de venit .Oare asa este ?Urmeaza sa-i sâcâi si astazi cu niste intrebari poate aflu cu totul altceva .Ma astept la lucrul acesta

Daca veti avea clienti din strainatate, e bine sa cititi si aici :)

[ link extern ]

Eu zic ca cei de la ANAF v-au raspuns bine.
Multumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- obligatoriu norma de venit sau pot opta pentru impozitare la venit real ? Sorin_mn Sorin_mn Buna ziua, pentru o activitate de comert pe PFA, care se regaseste in nomenclatorul normelor de venit 2014, eu trebuie obligatoriu sa optez pentru norma de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere camere in scop turistic documente si certificat de clasificare turistica ardeleanadina ardeleanadina pentru act de inchiriere camere din locuinta in scop turistic este nevoie ca unitatea sa aiba certificat de clasificare emis de Min Turismului sau nu ? ... (vezi toată discuția)
Rectifiativa pentru norma de venit suciu_diana suciu_diana Buna seara, ce se poate face in urmatoarea situatie: Un PFA cod caen 4321 (electrice) achita datoriile la stat, pe sistem real. O face timp de 2 ani, ... (vezi toată discuția)