daniela85 a scris:
Ms mult pentru raspuns....ma refeream la angajator ..nu la angajat...deci angajatorul dintr-o institutie publica va mai plati fondul de garantare?
ART. 4
În sensul prevederilor prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au următoarele
semnificatii:
a) angajator - persoana fizică sau persoana juridică, cu exceptia institutiilor publice definite
conform Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificările ulterioare, ce poate să
angajeze fortă de muncă pe bază de contract individual de muncă, în conditiile prevăzute de
Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările si completările ulterioare;
b) angajator transnational - angajatorul persoană fizică sau juridică ce desfăsoară activităÑi
pe teritoriul României si cel puÑin pe al unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al
Spatiului Economic European;
c) salariat - persoana fizică ce prestează muncă pentru si sub autoritatea unui angajator, în
temeiul unui contract individual de muncă încheiat pentru normă întreagă sau cu timp parÑial
ori al unui contract de muncă la domiciliu, contract de muncă temporară sau de ucenicie la
locul de muncă, indiferent de durata acestora;
d) creante salariale - drepturile salariale si alte drepturi bănesti datorate si neplătite
salariatului, care au fost stabilite în contractul individual de muncă si/sau în contractul
colectiv de muncă.
Scuze, nu am fost atenta, exceptie " institutiilor publice definite conform Legii nr. 500/2002 privind finantele publice cu modificările ulterioare"
Eu nu am dat acelasi raspuns ? Exceptie !!!