Azi am primit rezoluţia de la parchet cu NUP dintr-un caz de asta vara in care am fost depistat cu 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,85 (in sange) , respectiv 0,80 (la a doua testare) ... in aceeasi zi am primit un proces verbal , respectiv , o amenda in valoare de 810 lei (405 in 48 de ore ... au zis ei pentru viteza) ... si suspendare pemis pana la solutionarea dosar penal . Azi cand am fost la politia rutiera (dupa 5 luni jumate in care numai eu stiu cat s-a tras de timp pe la iml , politie , parchet) ... m-am mai trezit cu o amenda de 810 lei facuta pe loc intr-un nou proces verbal si o suspendare de 3 luni cumulata la cea teoretica de 3 luni pentru viteza ... si anuntul ca am timp pana pe 10 ianuarie sa dau acea testare pentru redobandire carnet , altfel mai stau o luna .... Te doare mintea , pana acum pe toti care i-am intrebat daca mai platesc ceva , daca iau carnetu inapoi ... "Da domnule , mergi linistit" , "nu dai domne' nici o testare" " nu-ti mai da mă nici o amenda" . Am un vecin intr-un caz similar cu al meu in care s-a dus cu niste bani la procuroare sa-i solutioneze dosarul mai devreme si n-a platit nici amenda si nici testare nu a dat .
Intrebarea mea este : Este normal ca dupa 5 luni de zile sa ma mai amendeze pentru ceva ce se stia ca am facut acum mult timp ?! De ce nu mi le-a dat pe ambele at si stiam o treaba .... mi se pare prea trasa de coada cu 2 amenzi a cate 810 lei , plus cheltuieli de judecata de 250 lei (pentru 2 hartii scrise in 5 luni jumate)
Nu va suparati, erati beat si mai mergeati si cu suta in localitate... ati scapat ieftin!
Intr-o tara normala ati fi dus dorul mult si bine dupa permis, iar amenda v-ar fi bagat in faliment.