avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal ca dupa 5 luni de zile sa ma mai amendeze ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal ca dupa 5 luni de zile sa ma mai amendeze pentru ceva ce se stia ca am facut acum mult timp ?!

Azi am primit rezoluţia de la parchet cu NUP dintr-un caz de asta vara in care am fost depistat cu 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,85 (in sange) , respectiv 0,80 (la a doua testare) ... in aceeasi zi am primit un proces verbal , respectiv , o amenda in valoare de 810 lei (405 in 48 de ore ... au zis ei pentru viteza) ... si suspendare pemis pana la solutionarea dosar penal . Azi cand am fost la politia rutiera (dupa 5 luni jumate in care numai eu stiu cat s-a tras de timp pe la iml , politie , parchet) ... m-am mai trezit cu o amenda de 810 lei facuta pe loc intr-un nou proces verbal si o suspendare de 3 luni cumulata la cea teoretica de 3 luni pentru viteza ... si anuntul ca am timp pana pe 10 ianuarie sa dau acea testare pentru redobandire carnet , altfel mai stau o luna .... Te doare mintea , pana acum pe toti care i-am intrebat daca mai platesc ceva , daca iau carnetu inapoi ... "Da domnule , mergi linistit" , "nu dai domne' nici o testare" " nu-ti mai da mă nici o amenda" . Am un vecin intr-un caz similar cu al meu in care s-a dus cu niste bani la procuroare sa-i solutioneze dosarul mai devreme si n-a platit nici amenda si nici testare nu a dat .
Intrebarea mea este : Este normal ca dupa 5 luni de zile sa ma mai amendeze pentru ceva ce se stia ca am facut acum mult timp ?! De ce nu mi le-a dat pe ambele at si stiam o treaba .... mi se pare prea trasa de coada cu 2 amenzi a cate 810 lei , plus cheltuieli de judecata de 250 lei (pentru 2 hartii scrise in 5 luni jumate)
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:47, 24 Decembrie 2014
Nu va suparati, erati beat si mai mergeati si cu suta in localitate... ati scapat ieftin!
Intr-o tara normala ati fi dus dorul mult si bine dupa permis, iar amenda v-ar fi bagat in faliment.


Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru alcool - contraventie, reducerea termenului de suspendare AndreiPopa15 AndreiPopa15 Buna,in urma cu 1 luna pe data de 19 Ianuarie mi-a fost suspendat permisul pentru consum de alcool. Am avut 0,45 la echilotest iar la probele de sangea mia ... (vezi toată discuția)
Modalitate oprire in trafic,abuz sau nu? givanna givanna Mergeam regulamentar fara viteza,am trecut pe langa o masina de politie intr-o localitate pe raza judetului,la scurt timp am fost urmarita practic cu ... (vezi toată discuția)
Scadere limita alcoolemie casttelano casttelano Stie cineva daca a scazut pragul de alcoolemie la 0,5 de la 0,8 am inteles cu 1 ianuarie 2012 ca sa propus, dar concret nu se stie nimic , deoarece eu sunt in ... (vezi toată discuția)