avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... daca cumpar un apartament, ce taxe trebuie sa platesc ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

daca cumpar un apartament, ce taxe trebuie sa platesc ?

daca am vindut un apartament intr-o resedinta de judet si vreau sa cumpar altul intr-o alta resedinta de judet, ce taxe (de tranzactie, de cumparare) trebuie sa platesc ? -multumesc.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
dmh, utilizator
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 16:10, 4 Iunie 2009
In ipoteza ca faza vanzarii apartamentului s-a finalizat, intr-adevar, nu aveti calitatea de contribuabil pentru plata impozitului de care vorbeam, dar in privinta onorariului notarului, el teoretic nu poate lua in considerare pretul convenit de parti, daca acesta este inferior celui din evidentele lor privind valoarea de circulatie a imobilelor, evidente pe care au obligativitatea sa le depuna anual si la organul fiscal.
Dar modul in care ati pus problema seamana cu un mic puzzle in care autorul stie deja solutia ;) Call it my bluff B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vanzare apartament ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! Ma adresez comunitatii avocat.net cu rugamintea de a ma lamuri care sunt taxele si impozitele (precum si valoarea procentuala), in afara celor ... (vezi toată discuția)
Impozit cand cumpar apartament de la licitatiile organizate de anaf ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Daca cumpar de la o licitatie organizata de administratia finantelor publice un apartament mai trebuie eu ca si cumparator sa platesc 2-3% impozit ... (vezi toată discuția)
Taxe la vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua ma numesc manea nicolae si as avea si eu urmatoarea problema: fratele meu vrea sa-mi vinda o bucata de teren cu 2 camere pe ea printr-un contract de ... (vezi toată discuția)