In oct acest an sotul meu, functionar public, este adus la parchet de catre dga pt luare de mita si trafic de influenta.
Am chemat atunci in socul momentului un avocat recomandat de un alt avocat(pe civil) care ii tot spunea sa recunoasca ca altfel face puscarie.
La audieri in declaratia sa sotul meu recunoaste ca sa intalnit cu persoana si aceasta ia dat un plic in care se afla 1000 de lei.
Acum povestea denuntatorului este astfel: faptul sa intamplat in 2012 insa anul acesta(2014), respectivul este prins si face o intelegere cu organele si il denunta pe sotul meu pt acea luare de mita.
DGA-ul se pune in miscare si cu toata aparatura, ambientale, inregistrari telefonice etc tot ce a reusit sa scoata la dosar este o inregistrare unde respectivul spunea ia may 50 de lei de motorina si sotul meu ii spunea stai may linistit ca nu imi trebuie. Omul insista si pana la urma sotul meu spune "da, bine".
Asta este cea mai compromitatore proba din tot dosarul.
In instanta luam alt avocat care la fel... il sfatuieste sa recunoasca tot ca altfel merge la puscarie!
Am uitat sa precizez ca denuntatorul afirma ca ia dat 8000 lei nu 1000 lei!
Sotul meu la sfatul avocatului recunoaste tot in instanta urmand sa se dea o solutie ... cu suspendare cum banuieste avocatul.
Intre timp se tot amana pronuntarea, de vreo 4 ori iar azi apare pe site urmatorea solutie:
In baza art. 395 alin. 1 C.pr.pen. repune cauza pe rol pentru a pune in discutie, în condiţiile art. 386 şi art. 377 alin. 4 C.p.p, schimbarea incadrarii juridice a faptei retinute in actul de sesizare in sarcina inculpatului X, din infractiunea prevazuta de art. 289 alin. 1 C.pen., cu aplicare art. 5 C.p.p, în infractiunea prevazuta de art. 6, art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. 1 C.pen, cu aplicare art. 5 C.p.p. Fixeaza termen pentru continuarea judecatii la data de 26 ianuarie 2015, CF30, pentru cand se va cita inculpatul si se va incunostiinta telefonic aparatorul ales al inculpatului. Cu apel o data cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi 22.12.2014.
Nu inteleg ce se intampla.... sotul meu si-a dat demisia din functie si e intr-o stare de depresie ingrozitoare. E debusolat total iar eu nu intreleg de ce nu vrea sa lupte, nu pot sa inteleg de ce sa recunoasca ceea ce nu a facut! Nu pot sa inteleg de ce toti avocatii il sfatuiesc sa recunoasca ca altfel ajunge la puscarie!
Asa am ajuns in tara asta ca pe vremea rapasatului cand era mai bine sa recunosti si ce nu faceai?!
Nu inteleg de ce avocatii se multumesc doar cu o reprezentare de fatada fara bataie de cap!
Eu nu pot sa ma multumesc cu atat! Nu pot! pt ca m-am casatorit cu un barbat puternic care acum e ...terminat, si avem 2 copii mici de 2 si 4 ani!
Aceasta problema ma depaseste clar. Nu am pregatirea necesara iar sotul meu care se pricepe e blocat parca in timp.
De aceea va rog! Va implor sa-mi dati un sfat! Se mai poate face ceva?
Ce inseamna aceasta schimbare de incadrare?
Va dati seama ca intr-o astfel de problema nu se pune problema de bani. Ma imprumut la banca daca e cazul insa nimeni parca nu vrea sa faca nimic!
La 4 avocati am fost! De peste tot primim aceleasi raspunsuri de consternare... "asta e viata... zi mersi ca nu ti-a facut flagrant!"
Care dracu viata! Ca la nenorocit pe viata!
El lucreaza in sistem de la 18 ani! Altceva nu stie sa faca!
Nici jurist nu-l mai angajeaza nimeni cu cazier!
Cum imi cresc eu copiii in timpul asta pana se sterge cazierul?!
Si daca nu ii da cu suspendare??
De ce a repus dosarul pe rol?
Daca ati fost la 4 avocati e posibil sa aiba dreptate in ce va zic.
Daca a comis fapta nu mai are ce sa faca.
Poate conta insa daca e vorba de 10 lei sau de 8000 lei.
Mai depinde insa si de cate ori a luat 10 lei.
Compania telefonica ia un euro pe luna de la 1 milion de oameni de fel fara sa fie probleme...
La fel si alte companii telefonice...
Conteaza cum se iau banii...
Adica modul conteaza desi rezultatul e acelasi...
Pe nulitati e complicat sa mearga la instanta ca lega e data ca sa fie data si daca instanta nu constata o nulitate avocatul nu are ce sa faca.
Nulitatile s-au dat pt coruptie si de ceva vreme se poate sa nu se mai aplice...
E complicat cu nulitatile...
Am sunat azi avocatul pt al intreba daca nu se poate merge pe vicii de procedura.
Cred ca este vb despre aceleasi nulitati de care vb si dvs. e posibil sa ma insel ca nu am mai deschis o carte de drept de cand eram studenta.
La care acesta mai ca nu m-a facut proasta. A fost vizibil deranjat de intrebarile mele.
Poate naive sunt de acord, insa am platit pt a le pune si consider normal sa mi se raspunda civilizat totusi.
In fine. Sper ca nu isi imagineaza nimeni ca avocatii care ne-au reprezentat pana acum au fost gratis!
Insa parca nimeni nu are curajul sa se bage intr-un proces!
Ce se intampla domnilor avocati? E prea mult de munca?
E mai bine sa nu faci nimic decat sa stai in fata instantei si sa sfatuiesti clientul sa recunoasca, pe bani putini decat sa iti bati capul??
Ma simt parca ingropata de sistem si de avocati si de nepasarea care e peste tot in jur.
Insa trebuie sa ma ridic ca am doi copii si sa il trag dupa mine si pe sotul meu!
Va trebui sa gasesc o solutie! Trebuie sa existe o solutie!
Avocatii au facut probabil ce au putut.nNu le puteti cere imposibilul ca nu pot.nnIn Romania se pkate incalca legea procedurala de fel.nO spun i cunostiinta de cauza.nNu e ca in SUA...unde cel mai periculs criminal poate finpus liber...nPa noi nu ebasa ca e periculos.nDar ies altii cu mult mai peric
Luare de mita
vladcoroiu
daca beneficiaza de ceva :condamnat 3 ani art 254 ,5-6 cu executare in acest moment ,persoana isi executa mandatul perioada executata 9 luni,in motivarea de ... (vezi toată discuția)