In oct acest an sotul meu, functionar public, este adus la parchet de catre dga pt luare de mita si trafic de influenta.
Am chemat atunci in socul momentului un avocat recomandat de un alt avocat(pe civil) care ii tot spunea sa recunoasca ca altfel face puscarie.
La audieri in declaratia sa sotul meu recunoaste ca sa intalnit cu persoana si aceasta ia dat un plic in care se afla 1000 de lei.
Acum povestea denuntatorului este astfel: faptul sa intamplat in 2012 insa anul acesta(2014), respectivul este prins si face o intelegere cu organele si il denunta pe sotul meu pt acea luare de mita.
DGA-ul se pune in miscare si cu toata aparatura, ambientale, inregistrari telefonice etc tot ce a reusit sa scoata la dosar este o inregistrare unde respectivul spunea ia may 50 de lei de motorina si sotul meu ii spunea stai may linistit ca nu imi trebuie. Omul insista si pana la urma sotul meu spune "da, bine".
Asta este cea mai compromitatore proba din tot dosarul.
In instanta luam alt avocat care la fel... il sfatuieste sa recunoasca tot ca altfel merge la puscarie!
Am uitat sa precizez ca denuntatorul afirma ca ia dat 8000 lei nu 1000 lei!
Sotul meu la sfatul avocatului recunoaste tot in instanta urmand sa se dea o solutie ... cu suspendare cum banuieste avocatul.
Intre timp se tot amana pronuntarea, de vreo 4 ori iar azi apare pe site urmatorea solutie:
In baza art. 395 alin. 1 C.pr.pen. repune cauza pe rol pentru a pune in discutie, în condiţiile art. 386 şi art. 377 alin. 4 C.p.p, schimbarea incadrarii juridice a faptei retinute in actul de sesizare in sarcina inculpatului X, din infractiunea prevazuta de art. 289 alin. 1 C.pen., cu aplicare art. 5 C.p.p, în infractiunea prevazuta de art. 6, art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. 1 C.pen, cu aplicare art. 5 C.p.p. Fixeaza termen pentru continuarea judecatii la data de 26 ianuarie 2015, CF30, pentru cand se va cita inculpatul si se va incunostiinta telefonic aparatorul ales al inculpatului. Cu apel o data cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi 22.12.2014.
Nu inteleg ce se intampla.... sotul meu si-a dat demisia din functie si e intr-o stare de depresie ingrozitoare. E debusolat total iar eu nu intreleg de ce nu vrea sa lupte, nu pot sa inteleg de ce sa recunoasca ceea ce nu a facut! Nu pot sa inteleg de ce toti avocatii il sfatuiesc sa recunoasca ca altfel ajunge la puscarie!
Asa am ajuns in tara asta ca pe vremea rapasatului cand era mai bine sa recunosti si ce nu faceai?!
Nu inteleg de ce avocatii se multumesc doar cu o reprezentare de fatada fara bataie de cap!
Eu nu pot sa ma multumesc cu atat! Nu pot! pt ca m-am casatorit cu un barbat puternic care acum e ...terminat, si avem 2 copii mici de 2 si 4 ani!
Aceasta problema ma depaseste clar. Nu am pregatirea necesara iar sotul meu care se pricepe e blocat parca in timp.
De aceea va rog! Va implor sa-mi dati un sfat! Se mai poate face ceva?
Ce inseamna aceasta schimbare de incadrare?
ela_79
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atatea nelamuriri la subiectul asta :)
Au trecut aproape 3 ani... mai avem 2 si scapam.
A fost o perioada tumultoasa urmata de alta perioada grea. Pt mine ca sotie, mama, angajat. Pt el cumplit.
Aproape un an am mers inainte manati doar de copii, a schimbat 3 sau 4 job-uri. Nimeni nu il mai cunostea, colegii, prieteni, oameni pe care i-a ajutat... Desi a terminat ASE-ul locurile de munca erau putine si prost platite. Si nici unde nu te angajeaza nimeni cu cazier... asta e realitatea.
Apoi s-a facut taximetrist :))) e haios pt ca nimic nu il enerva inainte mai mult decat taximetristii!
Asta face si acum.
Privind in urma... acest caz, poveste, nu stiu cum sa-i spun, nu a fost pt el. Nimeni nu se astepta ca el sa recunoasca. El a fost doar o marioneta, cel care avea cel mai mult de pierdut de acolo. Avea doi copii mici, de 2 si 4 ani, o casa in constructie, stateam intr-o garsioniera toti.
Nu stiu la cine vroiau sa ajunga, la procurorul cu care el lucra, la vreun coleg... la mai multi... nu a vrut sa-mi spuna nimic despre ce a vorbit cu procuroarea cand toti au iesit din biroul ei. Mi-a spus doar ca oricum viata lui era distrusa nu avea rost sa distruga si alte vieti.
Au gresit incadrarea si au schimbato in timpul procesului, au facut o multime de greseli dar sotul meu a refuzat sa se agate de vreuna.
E ciudat cum se comporta fostii lui colegi cu el acum... ca un paria al societati. De curand un astfel de fost coleg imi radea in fata spunandu=mi "sotul tau nu poate sa fie primar!" ma gandeam doar cat de retardat mintal e! Dar astfel de sicane au fost multe. Enorm de multe!
In rest suntem bine. Sotul meu si-a revenit, am terminat casa, copiii au mai crescut, avem planuri, anul asta dupa 3 ani plecam la mare!!! E ok... viata merge inainte!
Luare de mita
vladcoroiu
daca beneficiaza de ceva :condamnat 3 ani art 254 ,5-6 cu executare in acest moment ,persoana isi executa mandatul perioada executata 9 luni,in motivarea de ... (vezi toată discuția)