avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o masina de la un parc auto dar masina nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o masina de la un parc auto dar masina nu prea corespunde cu anuntul

Buna Seara, zilele trecute am cumparat, un autoturism de la un parc auto din constanta, am gasit anuntul pe internet pe autovit.ro, in anunt scria ca are mai multe functi cum ar fi: pilot automat, senzori parcare fata spate, oglinzi electrice,dublu climatronic, ...
Am ajuns in constanta ( ca de acolo era masina ) am vazut-o, omul mi-a zis ca masina merge bine ca nu are nici o problema, ca a fost bara vopsita pe spate, am zis ok hai sa dam o tura cu ea, am dat o tura am vazut ca merge masina ok, apoi am mers la un service ales de mine din constanta, acolo la service aia mi-au zis ca masina ar fi ok, ( mai tarziu mi-am dat seama ca cei de la service se cunoasteau cu astia de mi-au vandut masina) am ajuns inapoi la ei la sediu, am facut actele si am luat masina, si momentan am un antecontract cu ei ca mai am sa le dau 1500euro pana luna care vine, masina a costat 10500euro,
Am ajuns cu masina in bucuresti si am duso la un service si au inceput sa imi zica cate si mai cate despre masina,
1.Ambreajul cu volanta trebuiesc schimbate
2.Au fost vopsine urmatoarele elemente de pe masina, bara fata si spate, toate aripile si toate usile,
3. Nu are urmatoarele: pilot automat, senzori parcare fata, oglinzi electrice,dublu climatronic cu toate ca in anunt scria ca are, iar prostia mea a fost ca nu am stat sa verific.
4.Display-ul de la navigatie trebuie schimbat pentru ca nu se aprinde in totalitate(eu crezand ca este o functie de se vede asa intunecat)
5.Troncane cand dai cu spatele.
6.farul fata stanga este schimbat cu unul chinezesc si nu lumineaza cum trebuie si imi da si o eroare in bord.


In anunt scria ca masina nu are nici o problema si ca merge ok ( am facut print-screen la anunt inainte ca ei sa il stearga).

In ianuarie pana pe 15 eu trebuie sa le dau restul de banii si sa fac contract de vanzare cu ei.

Exista vro posibilitate Legala sa imi recuperez banii de la ei si sa le dau masina inapoi? In ante contractul ala scrie ca odata ce am semnat si am iesit cu masina pe poarta ei nu mai sunt raspunzatori de masina, banuiesc ca o sa imi dea si factura la sfarsit cand fac actele finale !
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2014
Aleex123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aleex123 , utilizator 12:08, 8 Ianuarie 2015
Va confruntati cu situatie delicata
De regula la achizitia de auto sh trebuie atentie sporita,control riguros in unitate specializata de regula dealer/reprezentant marca respectiva
Parte din problemele comunicate la Bucuresti exista posibilitatea sa nu le fi cunoscut vanzatorii
Ar trebui sa executati o expertiza tehnica caresa sa ateste starea de fapt a auto,ulterior sa contactati vanzatorii cu nemultumirile dvs
Daca nu va intelegeti amiabil, conditionat de interesul dvs ,va trebui sa promovati actiune in instanta
Exista vro posibilitate sa ii acuz de inselaciune si sa castig procesul ?
E cam greu cu inselaciunea.. Era obligatia dvs de a vedea daca masina corespunde sau nu cu anuntul.
In schimb, il puteti actiona pe latura civila, vicii ascunse sau daca un service auto face o inspectie amanuntita de unde sa rezulte ca masina a fost botita in ultimul hal si el a ascuns acest lucru prin reparatie ar putea fi sanse pe latura penala (art. 244 cp (1) ).
Daca a fost dauna minora nu prea tine latura penala, eventusl pe latura civila despagubiri..
Am inteles, oricum e destul de greu sa imi mai pot recupera banii inapoi de la ei, Eu in ianuare ar trebuii sa merg la ei sa achit restul de bani (1500euro) si sa imi faca contract de vanzare cumparare si sa imi dea fiscalul si cartea masinii.
Banuiesc ca nu o sa se oboseasca sa imi dea un bon sau o factura pentru cei 10500euro pe care i-am achitat. In caz ca nu vor sa imi dea bon sau factura ce pot face ? pot merge la politie ? unde sa merg ?
Dovada pentru achitarea integrala a sumei convenite o puteti realiza prin redactarea si semnarea unui document tehnoredactat,in care precizati ca la data a s-a achitat prima transa de b lei,iar la data c ultima transa in cuantum de d lei

Alte discuții în legătură

Masina sh. yoga yoga am vandut o daci logan an fab. 2007.cumparatorul din capitala eu vanzatorul din provincie.am primit banii am dat masina in stare perfecta de functionare.in 80 ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină acum o lună de zile , am găsit anunțul ... AnaDBR AnaDBR Am cumpărat o mașină acum o lună de zile , am găsit anunțul pe olx , am vb cu proprietarul care era un vânzător de mașini ( nu am știu asta până nu ... (vezi toată discuția)