avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreptul de a fotografia numere de inmatriculare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreptul de a fotografia numere de inmatriculare

Am un prieten care vrea posteze pe blogul sau și pe facebook poze cu cele mai scumpscumpe mașini din București.

Se gândește în schimb sa nu aibă probleme cu proprietarii.
Poate fi dat în judecata sau sa i se ceara sa le dea jos?

De asemenea, nu e acoperit legal dacă instalează o platforma de upload pentru utilizatori? Astfel când utilizatorii încarcă poza pe blog, ei își asuma responsabilitatea pentru ea!
Sper ca am fost suficient de explicit și sper ca nu am pus o întrebare stupida.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:42, 24 Decembrie 2014
As recomanda prietenului, sa blureze numerele de inmatriculare, e usor si il poate scuti de eventuale situatii in care ar trebui sa dea explicatii.
Ar fi bine sa lectureze si prevederile legale care fac referire la utilizarea imaginilor persoanelor/brandurilor....legea 8 din 1996 actualizata [ link extern ]
Sarbatori Fericite!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fotografia mașini si numere de inmatriculare switch switch Am un prieten care vrea sa pună poze cu cele mai scumpe mașini de pe străzile bucureștene. Problema e ca nu știm dacă are voie sa le pozeze în primul ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor avocatnet21 avocatnet21 Buna ziua! La unele companii, pentru angajare se dau teste pe calculator. Aceste teste sunt generate de un program(ca cel pentru carnetul de conducere). Eu ... (vezi toată discuția)
Postare pe facebook fara acordul meu corish corish Buna seara!Am si eu o intrebare: daca o persoana, care a fost prietena fratelui meu, posteaza pe facebook poze cu copilul meu fara acordul meu, o pot da in ... (vezi toată discuția)