avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Dreptul de a fotografia mașini si numere de ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Dreptul de a fotografia mașini si numere de inmatriculare

Am un prieten care vrea sa pună poze cu cele mai scumpe mașini de pe străzile bucureștene. Problema e ca nu știm dacă are voie sa le pozeze în primul rand și dacă trebuie la blur-eze numerele de înmatriculare.
Ar putea fi dat în judecata daca posteaza imaginile mașinilor cu numărul de înmatriculare.

Pe de alta parte dacă le-ar pune utilizatorilor o platforma de upload si un regulament pe care sa îl bifeze înainte de a posta, regulament prin care sa își asume responsabilitatea asupra pozelor pe care le postează...ar salva cu ceva situația?
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 20:22, 25 Decembrie 2014
Cred ca poate posta pozele dar fara numarul de inregistrare.
Eu am fost fotografiat pe strada si am aparut in ziar dar nu leam cerut despagubiri pentru ca mi s a spus ca au voie, ca e pe domeniul public. :-/
Cel mai bine ar fi sa acopere numerele (blur, sters, etc) chiar daca se afla pe domeniul public. Vezi ca si cei de la Google le-au blurat pe cele filmate si regasite pe Street views.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, doresc sa creez un joc tip aplicatie pt. android si in ... gigis33 gigis33 Buna, doresc sa creez un joc tip aplicatie pt. Android si in el sa folosesc poze din imagini filmate pe strazile din Romania. Am voie sa fac acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Buna, doresc sa creez un joc tip aplicatie pt. android si in ... gigis33 gigis33 Buna, doresc sa creez un joc tip aplicatie pt. Android si in el sa folosesc poze din imagini filmate pe strazile din Romania. Am voie sa fac acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fotografia numere de inmatriculare switch switch Am un prieten care vrea posteze pe blogul sau și pe facebook poze cu cele mai scumpscumpe mașini din București. Se gândește în schimb sa nu aibă ... (vezi toată discuția)