avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cumparat de la parinte numai de unul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cumparat de la parinte numai de unul din soti...

In curand tatal meu imi va face mie si fratelului meu un contract de vanzare-cumparare pe apartamenul pe care-l detine. In prezent si eu si fratele meu suntem casatoriti. Pe contract vor aparea numai numele noastre, nu si al sotului/sotiei. In vitor, in cazul unul eventual divort, sotul/sotia poate beneficia de valoarea acestui apartament?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:31, 26 Decembrie 2014
Da,intrucat orice bun dobandit, in timpul casatoriei, in baza unui contract de VANZARE-CUMPARARE devine bun comun.Pentru a evita acest lucru, tatal, trebuie sa faca un contract de donatie tinandu-se cont de reductiunea liberalitatilor in cazul in care mai sunt si alti mostenitori.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Legislatia - codul civil - nu restrange aplicarea NUMAI la eventual Contract de Vanzare-Cumparare , ci la DOBANDIREA unui bun ( chiar si prin donatie/mostenire)
.

Nu stiu ce vreti sa spuneti.. ar fi util sa va uittai la pct a, chiar de dvs citat.
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie
, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;

Deci sa va doneze dvs, in realitate asta si face, va doneaza, incheiati si actul in sensul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)