avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proceduri redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proceduri redeschidere dosar penal

In instanta s-a obtinut o condamnare definitiva a unei pedepse de 1 an cu executare. Stim ca s-a prezentat un certificat medical cu multe semne de intrebare( costurile interventiei medicale sunt de 50 lei, iar nr. zile ingrijiri medicale 70), iar martorul a fost platit cu suma de 2500 lei,( fapt care se poate dovedi,) desi nu a fost prezent in zona incidentului. Daca stie cineva care sunt procedurile de redeschidere a dosarului. Aceste fapte le-am aflat ulterior ultimei cai de atac. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 12:40, 28 Decembrie 2014
Depuneti plangere penala impotriva martorului si daca va fi gasit vinovat, se poate introduce cerere de revizuire.
Daca nu veti face si alt certificat medico-legal care sa depaseasca 90 de zile ( agravarea situatiei fata de prima expertiza medicala) atunci chiar daca se redeschide dosarul penal va fi clasat.
hudro a scris:

Daca nu veti face si alt certificat medico-legal care sa depaseasca 90 de zile ( agravarea situatiei fata de prima expertiza medicala) atunci chiar daca se redeschide dosarul penal va fi clasat.

Nu e chiar așa.

Ceea ce spuneți ar fi adevărat dacă fapta s-ar încadra la art. 196 alin. 2 sau 3 C.pen., dar din datele speței nu rezultă așa ceva.
Mai mult, tind să cred că e vorba de 193 C.pen.

Deci un certificat medical prin care se atestă un număr mai mic de 90 de zile de îngrijiri medicale nu va constitui întotdeauna temei pentru clasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea proprietatii + vatamare corporala prin agresiune adambogdan adambogdan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am achizitionat un teren, iar noii vecini au o problema cu faptul ca facem o casa si ne mutam acolo ( dat fiind faptul ... (vezi toată discuția)
Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)
Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)