Conf. statutului profesiei de avocat,art.121,alin.5, "IN MOD EXCEPTIONAL,contrac-
tul de asistenta juridica se poate incheia si IN FORMA VERBALA".Va rog sa-mi spuneti care sunt situatiile exceptionale in care este justificata si permisa inche-
ierea contractului de asistenta juridica IN FORMA VERBALA ?
Fac precizarea ca sunt in deplinatatea facultatilor mentale,nu am probleme de sana-
tate in masura sa ma tina imobilizat la pat,nu am fost internat in spital si nici plecat
din oras sau din tara,nu am convenit sa fiu reprezentat altfel decat printr-un contract
de asistenta juridica IN SCRIS,semnat de parti !I-am comunicat d-lui av.IN SCRIS
pretentiile mele si nu s-a conformat.A depus acte la instanta FARA SA STIU,desi
nu avea delegatie (deci calitate procesuala,),iar acum justifica actiunile lui prin
prevederile art.121 alin.5,facand abstractie ca are un e-mail explicit de la mine.
Forma verbala este permisa cand este vorba de o urgenta. Spre exemplu, cand in baza unui contract de asistenta in materie comerciala, se asigura reprezentanta sau asistenta in dosarul penal al administratorului.
La multi ani!Multumesc pt raspuns,dar va rog sa-mi raspundeti punctual :daca avea un email
de la mine in care ii solicitam CONCRET sa faca acel contract IN SCRIS sisa-l semnam, sa NU DEPUNA ACTE la instanta inainte de a le semna eu, iar av. face exact invers (nu face contract si depune acte la instanta fara sa le vad eu si fara sa ma anunte macar), se mai poate justifica cu trimitere la art.121 alin 5 din statutul profesiei de avocat?Daca nu respecti
solicitarile clientului PRIMITE IN SCRIS,mai poti invoca o "FORMA VERBALA " a contractului?
Cu alte clauze convenabile av.?Diametral opuse celor primite in scris?
Este legala ,opozabila in instanta solicitarea primita IN SCRIS sau asa zisa forma VERBALA
la care face trimitere dl.av.?Care din ele cantareste mai mult in instanta ?Scris sau vorbe ?
Daca puteti da mai multe ex de exceptii ar fi util pt mine.
Cu stima,
Scuze , in corpul raspunsului a aparut dintr-o eroare in locul litere "D" un maimutoi .Greseala
nu-mi apartine sper sa intelegeti ca nu a fost intentie de a deturna discutia spre ceva hilar.
Cu stima,
"La multi ani !"si multumesc pt raspuns tinand cont ca este Craciunul !
E-mail-ul este dat 18.11.2014 ora 07,56 prin care conditionam plata de :
1.Incheiere si semnare contract de A.J.
2.Recursul in faza finala sa-mi fie trimis pe e-mail,sa ne intalnim ca sa-l semnez INAINTE(sub-
liniez) de depunerea lui la instanta !Deci pe 18.11.2014 in regim de urgenta !Pt 500 RON.
Din 18.11.2014 ora 07,56 pana A DOUA ZI 19.11.2014 ora 11,50 dl. av. nu se pronunta in niciun fel, pentru ca la ora 11,50 sa ma anunte printr-un SMS sa ma prezint cu onorariu pt semnare contract ,intrucat "Recursul a fost RECTAT (nu-i nicio greseala)si trimis" !!! Adica sa -i legitimizez tot ce a facut,desi solicitasem altceva.
Asa cum remarcati si dv.,nu este NICIO URGENTA ,NICIO SITUATIE EXCEPTIONALA care sa justifice actiunile d-lui avocat DUPA CE PRIMISE e-mail-ul cu solicitarile mele punctuale !Nicicum trimiterea la art.121,alin.5 din statutul profesiei de avocat , nu are rolul de a-l disculpa pentru actiunile sale discretionare.
Cu scuzele de rigoare pt relatarea deslanata,f putin tehnica ,sper ca acum intelegeti exact
de ce-mi bat capul sa inteleg despre care exceptii este vorba .
Va multumesc inca odata pt stradania de a-mi da un raspuns competent.
Cu stima,