avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel la sentinta in prima instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel la sentinta in prima instanta

Dupa o sentinta pronuntata in prima instanta de catre tribunal, catre cine anume trebuie sa adresez apelul? Tribunalului? Curtii de apel?
Trebuie sa platesc din nou avocatul avut in prima instant a? Daca nu am bani , mi se poate repartiza avocat din oficiu? Va rog sa ma ajutati cu raspunsurile dvs. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:02, 27 Decembrie 2014
Calea de atac se depune la instanta a carei soluție o atacați. In ceea ce privește achitarea onorariului, depinde de cum v-ați inteles cu avocatul. Restul, depinde de obiectul dedus judecații.
In general se achita doar o instanta avocatul.
Nu se poate angaja avocat pe viata si pentru toate procesele oricate ar fi acestea.

Doar la sume de la 1000 euro platiti se poate la doua instante sa accepte avocatul si daca procesul este relativ simplu si nu din cele complicate si care au probatorii complexe cu termene mai multe.

Se putea sa depuna avocatul apelul daca nu exista datorii la acesta sau nu a fost foarte putin platit.

Sunt reguli generale aplicabile...

Daca sunteti parte vatamata nu primiti avocat din oficiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avocatul este in general angajat sa va reprezinte/ asiste pentru o singura faza procesuala,fond,apel sau recurs.Daca credeti ca va descurcati analizati hotararea primita,va formulati singur calea de atac legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia avocatului de a introduce calea de atac a unei actiuni pierdute eusaisapte eusaisapte Buna ziua. Intreb daca avocatul este obligat sau scutit prin lege sa introduca calea de atac a unei actiuni, cum ar fi contestatia, recursul s.a.m.d. Iau ... (vezi toată discuția)
Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori, plata avocat Elenap78 Elenap78 Salut . Daca am avut avocat la proces de divort si incredintare minorii si doresc s-a fac apel la hotararea luata , trebuie s-a platesc din nou avocatul pana ... (vezi toată discuția)