avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintat de catre vecini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintat de catre vecini

Buna seara si imi pare rau ca deranjez in pragul sarbatorilor ...dar chiar caut o solutie! Socrul meu este acuzat ca i-ar fi omorat barbatul unei vecine!Bineinteles asta doar in mintea ei!!! Dar ne-am saturat sa auzim acest lucru tot timpul din gura acestei femei!!!Acum intervine si fiul sau,un fost puscarias,cea ce este mai rau! Ameninta bietii batrani ca"daca nu ar exista legile acestea se ocupa de ei" !Sunt dispus sa merg cat mai departe dar de aceea apelez la dumneavoastra pentru a ma indruma si va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Costin85 , utilizator 09:29, 27 Decembrie 2014
O solutie ar fi depunerea unei plangeri penale impotriva acelei persoane pentru amenintari.

Art. 206 C.pen. - Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Ultima modificare: Vineri, 26 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, se poate face plangere pentru amenintare dar depinde daca va avea succes...

De ce fac aceste afirmatii?
Ultima modificare: Vineri, 26 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Acesti vecini fac parte din oamenii aceia care cred in vraji ,farmece...stiu ca pare o aiureala dar asta este motivul prin care ii acuza pe socrii mei ca l-au omorat1Stiu ca tot pare a fi o mare prostie dar ,doar,ca s-au saturat sa fie strigati in strada de acesti indivizi precum ca i-ar fi facut farmece decedatului ca acesta ar fi motivul mortii ! iar fiul acesteia ,cum am spus ,un fost puscarias,tot ameninta ca s-ar ocupa de ei "daca nu ar fi legile acestea"!Am fost in seara trecuta la [politie ,au venit si acestia dar nu a vrut sa le deschida si era in casa1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)
Amenintari primite pe facebook fify1 fify1 Buna seara, de cateva zile ne confruntam cu o situatie dificila la locul de munca, mai exact am prins un coleg care fura bani din sertarele altor vanzatori. ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)