Buna seara!o sa trec direct la subiect soacra mea in varsta de 45 de ani,mama a doi copii 25 respectiv 12 ani,este stabilita cu minorul in spania de 5 ani ,fata fiind inscrisa la liceu acolo,cand a plecat in spania sotul i.a dat procura pt a iesi cu copilul din tara ,de 10 ani el nu a mai contribuit la cresterea lui ,refuzand sa mearga sa ii faca actele necesare copilului pt asugurarea medicala...cert este ca soacra mea nu poate iesi cu ea din spania pt ca el refuza orice ( tinand cont ca de 10 ani ei nu mai locuiesc impreuna si nu a contribuit nici macar cu 1 leu la cresterea lui),unde locuieste nu stim ,s.a.m.d ... Fata invata ft bine si chiar poate lua bursa ,dar din cauza lui pt ca nu vrea sa semneze actele,ea pierde in fiecare luna aceast aceasta bursa si multe alte drepturi pe care le are.
Vreau sa imi spuneti ce demersuri trebuiesc facute in conditiile in care ea nu poate iesi cu minorul din spania,si cat dureaza procesul daca el nu se prezinta la nici o infatisare. Va multumesc din suflet ! Daca se poate spune cam cat ar fi costul unui astfel de divort ar fi ok. Sarabatori fericite!
Se poate face un divorț rapid la mediator, soacra poate face o procură cuiva din familie care o reprezintă la mediator și care depune apoi acordul de medire la judecătorie pentru a se pronunța divorțul. Totul este să dorească și soțul un divorț amiabil.
Poate face procura unui avocat din Romania sa se ocupe de divort si in paralel ordonanta presedintiala pentru incredintatea minorei mamei, asa are sanse sa aiba mai repede custodia copilului si sa nu mai aiba nevoie de acordul tatalui pentru granita. Cred ca se poate deschide si doar proces de custodie cu ordonanta, oricum ar trebui cat mai rapid sa ia legatura cu un avocat si sa-l imputerniceasca sa se ocupe de problema.