avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Temei legal pensie intretinere pana la 26 ani, rog ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Temei legal pensie intretinere pana la 26 ani, rog raspuns urgent

Buna seara, am de trimis maine cel tarziu un raspuns la intampinarea fostului sot cu privire la marirea pensiei de intretinere, vreau sa cer in acest raspuns si obligarea lui la plata pensiei pana la finalizarea studiilor minorei dar nu mai mult de 26 ani, imi spuneti va rog legea si articolul din noul cod care stipuleaza acest lucru? Este obligatoriu sa scriu temeiul legal sau e bine si fara?
Ultima modificare: Vineri, 26 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 20:11, 27 Decembrie 2014
ART. 499 C.C.
Obligaţia de întreţinere
(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.
(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.
(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 107 alin. 1 din Codul familiei
- alin. (2): art. 107 alin. 2 din Codul familiei
- alin. (4): art. 107 alin. 3 din Codul familiei
Ce varsta are copilul acum ?
Multumesc, asa am scris in raspuns, art 499, are 17 ani minora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire pensie de intretinere in cazul minorului devenit major danutza_mihai danutza_mihai Buna seara. Imi doresc sa va intreb pe ce temei juridic pot intemeia o cerere de prelungire a pensiei de intretinere in cazul in care minorul a devenit major ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MuresanI MuresanI pana la ce varsta se acorda pensie alimenara pentru studenti si care este articolul care specifica acest lucru din noul cod civil.doresc numarul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kisslivia kisslivia buna ziua, mama plateste pensie alimentara unui copil.acest copil a terminat facultatea(in acest timp a primit pensia alimentara). in hotarare specifica ... (vezi toată discuția)