avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu

Buna ziua!Am cumparat cu sotia,in 2012,un autoturism pe care acum dorim sa il vindem.Fostul proprietar o cumparase in leasing,in nov.2007 fusese inmatriculata pe numele lui de pe firma de leasing.Practic,prima inmatriculare pe numele societatii fusese in 2003.Acum nu stim daca a fost sau platita vreo taxa sau urmeaza sa o plateasca cel caruia i-o vom vinde.Teoretic,ni s-a spus ca ar fi platita insa practic e mai complicat.Asadar,cum procedam pt a obtine o dovada in acest sens?Masina este pe numele sotiei,pot depune eu vreo cerere la Anaf sau trebuie sa depuna ea personal?Orice indrumare din partea dvs este binevenita.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 11:43, 3 Ianuarie 2015
Pur si simplu va prezentati la serviciul fiscal cu actele masinii si verificati daca a fost achitata taxa, in vreuna din variantele ei si daca da, daca s-a dispus restituirea la cererea vreunui fost proprietar.
Teoretic firma de leasing a achitat o astfel de taxa cu banii utilizatorului si daca nu a fost foarte mare aceasta taxa exista posibilitatea ca ea sa nu fie restituita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto Bogdan Tocut Bogdan Tocut Buna ziua, va rog o consultatie in urmatoarea speta: Am achizitionat un autoturism in 2010 in leasing pt. care am platit taxa de inmatriculare. Exista ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu, plata nedatorata Lorien Lorien Speta mai deosebita, dar poate nu singura in domeniul timbrului de mediu. Autoturism cumparat de un SRL in anul 2010, nou de la reprezentanta din tara. ... (vezi toată discuția)
Taxa speciala auto gicaru_d gicaru_d Buna ziua. Am cumparat un autoturism care a fost in leasing pana la data de 27.05.2007, dupa care a fost vandut primului proprietar. Eu am cumparat masina in ... (vezi toată discuția)