avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoasterea statutului de detinut politic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoasterea statutului de detinut politic

pe fisa de detinut a bunicului este trecut -uneltire contra ordinei sociale-si condamnat la 3 ani cu executare,descrierea faptului -din anul 1938 pana in anul1940 am facut politica legionara,data inceperi pedepsei 10 febr 1949,data expirari pedepsei 9 febr 1952,dar nu este eliberat ci se gaseste la observati notarea,ESIRI DEFINITIVE 15 -VI-953 DECEDAT penitenciar tg.ocna.intrebarea mea 1-bunicul se incadreaza la categoria detinuti politici 2-detentia suplimentara peste perioada de expirare a executari pedepsei este un abuz sau o hotarare legala,cine putea hotara prelungirea detentiei si daca trebuia sa existe un act la baza aceste hotarari.nu pot incarca fisa pe acest forum dar daca sunteti amabili pot sa va directionez la litera M se gaseste fisa bunicului meu MARTINESCU D. MIHAI din plugova raionul severin pe pagina [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2014
marius_celticus, utilizator
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 20:57, 28 Decembrie 2014
Cei care au fost supuși la astfel de măsuri in vechiul regim, au beneficiat sau beneficieaza de anumite drepturi ca o recompensa a nedreptăților la care au fost supuși. Nu stiu ce va interesează exact, dar a fost Legea 221/2009 care a încercat sa fie chiar o reparație inclusiv pentru familiile celor supuși la acele atrocități, numai ca in 2010 a fost data o OUG care limita despăgubirile, ulterior a fost declarată neconstituțională, ca mai târziu sa fie un RIL, astfel ca a murit din fașa, putini fiind cei care au reușit sa beneficieze de aceasta lege. Nu numai perioada executata peste, dar si condamnarea in sine a fost un abuz. Multi au dat Statul in judecata, dar acum cred ca a fost prescris dreptul la acțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 sandra2 sandra2 Buna ziua , As dori sa stiu daca legea 221 emisa pe 14.06.2009 cu valabilitate 3 ani ( 14.06.2012) prin republicarea ei din 2013 (14.03.2013) si-a ... (vezi toată discuția)
Decizie c.n.s.a.s-unde ma pot adresa pentru a obtine o pensie de urmas/despagubiri? ContSters344032 ContSters344032 as avea nevoie du un sfat da-ca se poate familia mea a fost de portata an perioada comunismului ani 50-52 parintii si fratele care a decedat la numai 1 an ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 udrea monica udrea monica tatal meu in perioada 14 08 1949-12.08.1955 si 31.07.1958-23.06.1964 a executat pedepse privative de libertate, aplicate prin sentinta penala a ... (vezi toată discuția)