avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare copie (duplicat) certificat deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare copie (duplicat) certificat deces

Tatal meu a decedat in urma cu 4 zile, in alta localitate decat cea de domiciliu. Fratele meul care "se ingrijea" de el (pun ghilimele deoarece este o situatie delicata de succesiune) este in posesia cetificatului de deces. Pentru deschiderea succesiunii am nevoie de o copie sau duplicat al certificatului de deces.
Intrebarea mea este: daca ma prezint la biroul starii civile din orasul care a eliberat acest certificat (care nu este acelasi cu cel al utlimului domiciliu al tatalui meu) si dovedesc cu acte, repectiv carte de identitate si certificatul meu de nastere (fara vreun act de-al tatalui meu, pe care nu le am) pot primi acest act doveditor?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:10, 28 Decembrie 2014
In calitate de fiu al persoanei decedate, puteti solicita eliberarea unui duplicat dupa certificatul de deces.
Eliberarea unui nou certificat de deces conduce la anularea primului document

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. proceduri succesorale. costystanescu costystanescu Tatal meu impreuna cu 3 frati sunt in indiviziune pe o casa + teren, insa tata a decedat :(si as dori sa intru in drepturi, dar nu doresc sa fiu in indiviziune ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)