avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poti deveni proprietar pe un teren (30 ari) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poti deveni proprietar pe un teren (30 ari) intravilan?

Care sunt variantele pentru a deveni proprietar pe un teren intravilan pe care il ai in posesie(prin cumparare,cu contract de vanzare -cumparare incheiat la notar in anul 1945,dar cumparat de la persoana care il detinea fara sa fie inregistrata in CF ca proprietar) de 69 de ani si pe care ti-ai construit casa si anexele in anul 1959?
Mentionez ca am avut 2 procese(la care am fost reprezentat de 2 avocati diferiti) pe aceasta tema, am incercat si varianta ORDINUL PREFECTULUI si nu am reusit.
Cel mai recent răspuns: cosarpavel , utilizator 17:51, 30 Decembrie 2014
ce procese si cu cine v-ati judecat? dvs in ce calitate ati vrut actele..singur sau impreuna cu ceilalti motenitori?
Multumesc pt. intrebari,dar as vrea si raspunsuri!
Procese de uzucapiune.M-am judecat(de fapt,mama mea) cu statul roman reprezentat prin primaria comunei(in primul proces) si cu persoanele (2) trecute in CF,in anul 1922,(in al doilea proces).
Nu sunt alti mostenitori.Mama mea a comparat terenul respectiv de la o persoana care nu e mentionat in CF.Terenul a trecut ,,din mana-n mana".Eu sunt singurul ei copil si vrem sa vindem terenul si casa, dar nu putem face actele.Acolo, din 2008,locuieste o alta familie,care ne- dat doar 1/3 din suma negociata,urmand sa ne dea diferenta cand facem actul de vanzare-cumparare.De fapt asta ar fi problema:cum am putea face actul pt. a putea incasa diferenta de bani.Nu pot intelege cum unii dupa 30 de ani de posesie pot deveni proprietari si mama mea dupa 69 de ani de posesie si cu act de vanzare-cumparare,incheiat la notar in 1945, nu poate fi proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

care sunt variantele pentru a deveni proprietar? cosarpavel cosarpavel Care sunt variantele pentru a deveni proprietar pe un teren intravilan pe care il ai in posesie(prin cumparare,cu contract de vanzare -cumparare incheiat la ... (vezi toată discuția)
Cum pot argumenta cererea de repunere pe rol a dosarului suspendat? cosarpavel cosarpavel Dosarul(obiect dosar:uzucapiune) a fost suspendat in data de 23.09.2010 ,deoarece nu am putut depune certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922 ... (vezi toată discuția)
Care varianta este sigura:uzucapiunea sau ordinul prefectului cosarpavel cosarpavel =D>=D> Multumesc Avocatnet-ului pentru oportunitatile create utilizatorilor!Multumesc mult avocatilor care au raspuns intrebarilor mele! Sunt la momentul ... (vezi toată discuția)