avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare ONG

Buna ziua,

Daca o societate se hotaraste sa faca o sponsorizare catre un ONG folosindu-se de cei 20% din impozitul pe profit este suficient daca contractul de sponsorizare se incheie pana la sfarsitul anului sau trebuie efectuata si plata pana la 31 decembrie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:56, 29 Decembrie 2014
Da. Trebuie ca si plata sa se faca pana pe 31 decembrie 2014 in contul bancar al ong-ului sau in numerar cu chitanta, conform contractului de sponsorizare.
Si daca se incheie contractul inainte de 31 decembrie nu se mai pot face plati dupa aceasta data?
Este ciudat pentru ca pana atunci poti face doar o estimare a impozitului pe profit.

Adica in contract nu poate fi trecut, spre exemplu, 01 februarie 2015 si facuta plata pana atunci?
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
AphisG, utilizator
Pai eu cred ca, de exemplu fata de estimarea facuta la aceasta data, multe nu se mai pot schimba pana la inceputul ultimei zile din 2014 cand puteti face ordin de plata cu valoarea pe care doriti s-o dati ca sponsorizare catre ong.
31 decembrie e zi normala de lucru la banci.
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redirectionare impozit pe profit catre ong- data limita? AndreiStefan68 AndreiStefan68 Buna seara, care este data limita pana la care o societate comerciala poate redirectiona parte a impozitul pe profit pe anul in curs (sa zicem) catre un ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare ong angajat GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire deoarece in legea 32/1994 nu este evidentiat acest punct. O societate poate sponsorizare ONG-ul ... (vezi toată discuția)
Ong primii pasi sorin110 sorin110 Buna ziua, sunt presedintele unui ONG din septembrie anul trecut. Am citit mai multe post-uri aici pe forumul ONG, m-au ajutat sa inteleg mai bine ... (vezi toată discuția)