avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamuriri casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamuriri casa si teren

Buna ziua,
Sotul meu are casa facuta in gradina mamei lui chiar langa casa ei doar un metru desparte casele si socrii vor sa ii treaca 15 ari lui ar putea asa sau nu poate ?
Daca ar putea sa ne treaca 15 ari cat ar costa vanzarea- cumpararea si daca ne-ar trece noua, trebuie platit aprobarea si restul actelor si cam cat ar costa?
Va multumesc.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: simo_v , utilizator 19:53, 30 Decembrie 2014
Teoretic se poate, practic depinde si de configuratia terenului. Cei 15 ari trebuie sa asigure si iesire la drum.
Dar pentru a se ajunge la vanzare cumparare trebuie facut cadastru pe tot terenul socrilor, apoi dezmembrarea terenului in 2 loturi (cel ramas socrilor si cel de 15 ari). Trebuie sa luati legatura cu un autorizat in cadastru care va va lamuri daca , si cum, se poate imparti terenul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat ca unica fiica sa primeasca in proprietate imobilul? gykkut gykkut Buna ziua.Am o prietena de 45 de ani din Iasi,careia tatal ei (singurul parinte ramas in viata,mama fiind decedata),doreste sa-i lase ei apartamentul (aflat in ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumpărare Anca Vasilica Anca Vasilica Buna ziua! Am început o construcție împreună cu logodnicul meu la soacra mea pe pe acelasi pamant unde este si casa ei doar ca este separat nu este legat ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)