Ilie1111 a scris:
normele juridice intră în vigoare de la data aducerii lor la cunoştinţa publică (data publicării lor sau data la care ele au fost efectiv aduse la cunoştinţă).
Adica prin publicare in Monitorul Oficial?
Obiectia mea este ca eu nu vreau sa mi se aplice o lege dintr-o alta tara, in care nu ma aflam pe teritoriul ei cand a fost adoptata... si de care pur si simplu nu aveam cum, in timp util si conditii normale, sa devin informat.
Cel mai trivial exemplu, sa zic, ca in Ungaria esti obligat sa circuli cu farurile aprinse ziua.
Nu scrie nicaieri, iar tara fiind mica si in mijlocul Europei, trec o gramada de oameni pe acolo... eventual doar pentru cateva ore, cat o strabat, fara sa existe niciun motiv obiectiv sa isi puna problema studierii legislatiei Ungariei!
Funcţionează, deci, în această materie, o prezumţie absolută a cunoaşterii legii, prezumţie ce nu poate fi răsturnată prin dovada contrarie.
În baza acestei prezumţii, toţi cetăţenii trebuie să cunoască legile.
Dispuneti de amabilitatea sa operati o disociere intre cetatenii tarii respective, care legifereaza... si cetatenii altor tari, care pot deveni pur intamplator subiect al legiferarii respective... insa acestora din urma, desi subiecti ai legiferarii, nu s-ar cuveni sa fie si subiecti ai prezumtiei??