Buna, sotul meu doreste sa ii dea sa locuiasca casa de la tara, fiului sau din prima casatorie. Mentionez ca aceasta casa a fost renovata si adaugata la ea o anexa, la inceputul casniciei noastre. Sotul meu detine si alte terenuri, iar noi locuim in casa cumparata pe credit. Mentionez ca avem doi copii impreuna.
Fiul sotului meu este un strengar si ca nu poate sa tina socoteala ca va locui in casa muncii mele.
Oare cum este corect si legal...
Sa il lase sa locuiasca nu e totuna cu a-i da in proprietate. Daca nu sta nimeni acolo, de ce n-ar sta ?
Legal e, daca e casa lui poate dispune de ea cum doreste. Daca e corect fata de dvs sau copii, decideti impreuna cu sotul.
Dvs impreuna cu sotul ati renovat casa de la tara, deci cand v-ati casatorit, acea casa exista, era construita de sotul dvs, probabil cu mama fiului dvs vitreg.
Ca este sau nu strengar, ca va convine dvs sau nu, si acel copil este al sotului dvs , si are dreptul de a locui in acea casa.
Din ceea ce relatati nu este clar daca sotul doreste sa instraineze acea locuinta fiului sau ori doar sa il lase sa locuiasca acolo. Oricare situatie ar fi, sotul face ceea ce doreste cu bunul sau.
Casa e de la parintii sotului meu si impreuna cu fosta lui sotie nu au realizat nimic, au stat cu chirie la oras. Pe copilul lor l a crescut soacra mea, chiar daca prin lege trebuia sa ramana la mama lui, avea 12 ani cand eu m am casatorit cu tatal lui. Mama lui a participat activ doar prin discutii la telefon si mai putin cu bani, la cresterea copilului sau.
Eu doresc sa pun accentul ca acest copil poate dispune de bunul in care eu am investit, doar pentru ca acest bun este al tatalui sau...
Eu am zis pentru a nu degenera situatia in complicatii si neintelegeri, lucru pe care le intrevad inevitabil, sa ii cedeze sotul un teren unde sa i si ridice el singur o casa. El face nunta in august, dar de la el ne putem astepta la orice, pentru ca a incercat zeci de joburi si de toate s a lasat, are si el un copil dintr o alta casatorie si plateste pensie alimentara...
Stiu ca are dreptul la partea de mostenire a tatalui, dar sotul meu e obligat sa ii dea acea parte...poate ca nu vrea la cate dezamigiri am avut din partea lui.
Pai vrea sau nu vrea ? Ca sa vorbim de mostenire, ar trebui ca tatal sa fie decedat. In momentul asta cat e in viata, sotul dvs nu ii e dator cu nimic. Vrea sa ii dea ceva,ii da, daca nu, nu. Si daca vrea, nu aveti cum sa va opuneti.
Poate sa il lase sa stea si sa nu ii dea in proprietate, ar fi si asta o varianta.
Succesiunea
Zatanga
Suntem 5 frati,fiecare dintre noi este casatorit.Eu locuiesc impreuna cu mama mea,tata fiind decedat de 15 ani.am investit multi bani in renovarea ... (vezi toată discuția)