avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Suntem 5 frati,fiecare dintre noi este casatorit.Eu locuiesc impreuna cu mama mea,tata fiind decedat de 15 ani.am investit multi bani in renovarea apartamentului,iar acum unul dintre frati vrea sa vina sa locuiasca cu noi,mama mea nu este de acord deoarece acesta are un comportament mai violent,dar el sustine ca are dreptu sa vina .Ne-am decis sa-l despagubim dar el nu doreste bani ci sa locuiasca in apartament .Am dori sa stim ce este de facut,cum am putea rezolva aceasta problema ???
Cel mai recent răspuns: Zatanga , utilizator 10:52, 8 Mai 2011
buna ziua,
succesiunea de pe urma tatalui este dezbatuta?
Nu.De aceea am dori sa stim ce e de facut,si cum sa procedeze mama pentru a deveni doar ea titulara?e nevoie de semnatura fiecarui copil pentru ai ceda partea mostenita de pe urma tatalui???si daca unul din ei nu e de acord???
buna ziua,
in acest situatie problema dvs se va rezolva pe la instanta de judecata.
mama dvs va trebuie sa faca dovada ca acest fiu nu a acceptat expres/tacit succesiunea de pe urma tatalui sau, si prin urmare este strain de succesiune prin neacceptare.
Si asi dori sa stiu in legatura cu faptul ca acesta o ameninta pe mama cum ca el vine si sta cu ea in casa ???daca mama nu e de acord[deoarece ia spus de multe ori ca nu poate locui cu el,fiind o persoana mai violenta],el poate veni si asa/??/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire CRISTINA59 CRISTINA59 As vrea sa expun urmatoarea situatie pentru a primi raspunsul care sa ma ajute sa o rezolv : Suntem trei frati,doua fete si un baiat. Fratele este o persoana ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii sebi_2102 sebi_2102 Am doua intrebari - 1.Mama a decedat intr-un accident rutier in urma cu 7 luni. Suntem 4 mostenitori - 3 frati plus tatal. Nu am deschis succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ... dupa 7-8 ani mihaiu mihaiu Buna ... seara va solicit cateva lamuriri suplimentare legate de succesiune Suntem 4 frati, tatal fiind decedat de cca 8 ani. Am decis la vremea ... (vezi toată discuția)