avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

As vrea sa expun urmatoarea situatie pentru a primi raspunsul care sa ma ajute sa o rezolv :
Suntem trei frati,doua fete si un baiat. Fratele este o persoana cu probleme , violenta in comportament si cu antecedente penale si locuieste in casa parintilor. In urma violentelor la care erau supusi parintii mei au fugit efectiv de acasa nereusind sa-si ia cu ei decit hainele. Dupa 9 luni tata a decedat iar mama a ramas sa locuiasca in casa parintilor ei ( decedati) .Ramas singur in toata averea familiei si fara resurse de trai fratele a vindut din gospodarie bunuri si a dat unor persoane straine terenurile agricole in folosinta. Am initiat demersurile pentru succesiune la notariat de doua ori impreuna cu mama si sora mea dar nu a venit.
Dupa moartea tatei, mama a mostenit ( in urma decesului bunicului meu, tatal ei) niste terenuri.
Intrebarile sunt doua : ce putem face pentru a intra in posesia a ceea ce ni se cuvine in urma decesului tatei daca fratele nu vine la notariat ? Daca mama ne poate face un testament mie si surorii mele pe partea ei si daca poate sa ne faca acte pentru ce a mostenit de la tatal ei . multumesc
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 12:56, 31 Decembrie 2014
Buna ziua,
Daca fratele nu vine la notariat, depuneti o actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii.
vi s-a raspuns mai sus - la prima intrebare
la a doua- in principiu da- insa doar dupa decesul mamei veti intra in posesia bunurilor mostenite de mama dvs- si testamentul poate fi atacat.
mai ramane sa dezbateti succesiunea dupa tatal mamei si daca s-a facut, mama dvs va poate face orice fel de act pe bunurile dobandite de aceasta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ingprofmec ingprofmec In oct 2007 mama mea s-a stins fulgerator.Am ramas 3 fiice si sotul supravietuitor.Nu am vrut sa-l mai purtam pe tata,in varsta de 75 de ani, pe la ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)