avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua.

In contractul pe care l-am semnat la angajare scrie ca trebuie sa stau 20 de zile lucratoare in preaviz, lucrez 6 ore pe zi de luni pana vineri si 10 ore intr-o zi de weekend, in total 40 de ore pe saptamana. Cand mi-am dat demisia mi s-a spus ca trebuie sa stau pana pe 20 ianuarie in preaviz pentru ca zilele lucratoare sunt de luni pana vineri, in conditiile in care lucrez si in weekend nu ar trebui sa se puna ca zile lucratoare? Si daca nu sunt zile lucratoare nu sunt indreptatita sa nu vin in zilele de weekend? Daca nu vin in zilele de weekend nu voi mai face cele 40 de ore pe saptamana. Din cate stiam eu in preaviz se lucreaza mai putin decat in mod normal pentru a avea timp sa-ti cauti alt loc de munca, nu se mai face asa? Pe 5 ianuarie incep munca in alta parte iar eu ar trebui sa stau aici pana pe 20 ianuarie, care sunt solutiile mele? Ce pot face din punct de vedere legal sa pot pleca pe 5 ianuarie si sa nu supar pe nimeni?

Multumesc, O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Coakza , utilizator 20:01, 29 Decembrie 2014
Intr-adevar, zilel lucratoare sunt de luni pana vineri.
Insa, in opinia mea, avand in vedere repartizarea timpului dvs de munca , zilele de week-end in care lucrati ar trebui sa se calculeze la perioada de preaviz.

Cand v-ati depus demisia?
Pe 23 decembrie
Cu parere de rau , nu aveti cum sa terminati preavizul in data de 05.01.2015, decat daca angajatorul renunta partial la termenul de preaviz.

In acest caz :
- fie lipsiti nemotivat din data de 05.01.2015 pana la expirarea preavizului. Situatie in care angajatorul poate decide cercetarea disciplinara a dvs. pentru absente nemotivate.

- fie solicitati un CFP in acea perioada.
Deci angajatorul poate fi de acord cu plecarea mea pe data de 5 si totul ar fi legal?
Ce inseamna CFP?
CFP - concediu fara plata

Intr-adevar, angajatorul poate fi de acord cu plecarea dvs pe data de 5.

Alte discuții în legătură

Preaviz. Biclea Biclea Buna ziua, Lucrez intr-o multinationala si in urma cu cateva zile mi-am dat demisia, urmand sa stau in preaviz 20 de zile. In contractul de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)
Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre preaviz Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia e in felul urmator: in data de X am depus preavizul de 20 zile lucratoare pentru a-mi da demisia din firma (vroiam sa ma angajez la alta ... (vezi toată discuția)