avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare despre preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare despre preaviz

Buna ziua,
Situatia e in felul urmator: in data de X am depus preavizul de 20 zile lucratoare pentru a-mi da demisia din firma (vroiam sa ma angajez la alta si in alt oras). l-am semnat si am primit si pe mail o copie a lui. peste 2 zile a intervenit ceva si am zis ca nu mai pot pleca momentan deci am sunat managerul si l-am intrebat daca poate anula preavizul, a.i. sa raman in continuare la ei. m-a sunat si mi-a spus ca pentru mine, in conditii exceptionale, il va anula
dupa inca 2-3 zile am constatat ca de fapt problema initiala care a dus la anularea preavizului s-a rezolvat si acum as putea pleca la firma.

intrebarea mea e: daca vreau acum sa plec din nou (dupa cam 1 saptamana in total de la semnarea primului preaviz), va trebui sa fac altul, ca sa mai stau inca 20 zile sau e valabil cel existent? pana la urma el mi-a comunicat doar telefonic ca il va anula, nu am semnat nimic in sensul asta..
daca el va zice ca "nu, trebuie sa facem altul incepand de azi", eu nu pot sa ma scot cumva, cu primul preaviz, pe care-l am pe mail, semnat de manager cu mentiunea "Conform cu art.81 din codul muncii"? adica LEGAL ma poate obliga cumva sa fac altul, in locul celui existent?
ma gandesc ca, daca chiar as tine neaparat as putea sa nici nu recunosc faptul ca am cerut anularea lui (si apoi m-am razgandit), pentru ca teoretic n-am semnat nimic pentru actiunea asta, a fost doar.. verbal, telefonic, intre mine si el si tipa de la HR

stiu, nu e un gest tocmai placut, dar intreb in conditiile in care acum chiar as tine neaparat sa plec din firma asta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 8 Octombrie 2012
Daca angajatorul a scris pe cererea dvs ca ati solicitat revocarea demisiei si el a fost de acord, atunci va trebui sa faceti o noua cerere de demisie.
am inteles..
iar daca in ultimele 2 zile din preaviz absentez nemotivat de la job-ul actual, ce se poate intampla? adica dupa alea 2 zile oricum urma sa plec din firma (conform preavizului de demisie).
De asemenea: in perioada de preaviz, daca solicit invoiri sau o zi de concediu, acestea mi se pot acorda?
In speta, sunt doua posibilitati:
- fie veti fi pontat absent nemotivat si c.i.m. va inceta la expirarea termenului de preaviz fara a fi sanctionat disciplinar

- fie se va angaja raspunderea disciplinara a dvs pentru absente nemotivate ... situatie in care raportul de munca se poate desface disciplinar.

Se pot acorda in perioada de preaviz invoiri, CFP si/sau CO
si daca raportul de munca se desface disciplinar, care ar fi consecintele? voi fi platit pana in momentul in care am lucrat, mai putin ultimele 2 zile? sau ce alte implicari mai are, cand eu oricum voi pleca de la locul respectiv de munca?
Salariul se va plati pana la data incetarii raportului de munca , mai putin zilele in care ati absentat nemotivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)
Demisie urmată de referat disciplinar Marsmary Marsmary Am demisionat pe 10.04.2020 dar le am spus că nu voi veni tot preavizul ptr ca am f multe ore suplimentare lucrate și am aflat azi ca mi s a facut o cerere ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)