avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz.

Buna ziua,
Lucrez intr-o multinationala si in urma cu cateva zile mi-am dat demisia, urmand sa stau in preaviz 20 de zile.
In contractul de munca scrie ca in cazul in care imi dau demisia trebuie sa stau 20 de zile lucratoare in preaviz. In urma cu o luna jumatate am avut un accident ( nu la locul de munca) in urma caruia am stat cu piciorul in gips. Momentan sunt in perioada de recuperare dar nu am voie sa stau in picioare 12 ore. Mentionez ca programul de munca este inegal repartizat, respectiv lucrez in ture de 8-12 ore cu 2 libere pe saptamana. Programul de munca este chiar si in weekend.
Din cauza problemelor medicale am fost nevoit sa imi dau demisia. Cum ar trebui sa procedez sa lucrez mai putine zile de preaviz ,motivul fiind bazat pe probleme medicale fiind nevoit ca in timpul programului de munca sa stau numai in picioare?
Preavizul prevede 20 de zile lucratoare, dar eu am program si in weekend. De luni pana Duminica nu sunt zile calendaristice? Exista posibilitatea ca in preaviz sa lucrez 8 ore/zi de luni pana vineri cu weekend liber?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 18 Aprilie 2015
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata preaviz Ela87 Ela87 Buna seara. Sunt angajata ca receptioner la un hotel. Obisnuiam sa lucrez ture de 12 ore, doar de zi, urmate de o zi libera. Datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)
Demisie drikka drikka Buna tuturor! Lucrez intr-un market, 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana (am liber doar un weekend pe luna). Vreau sa imi dau demisia. Cum procedez in cazul in ... (vezi toată discuția)
Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)