avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare autoutilitara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare autoutilitara

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca pentru inmatricularea unei masini secand adusa din Olanda de o firma care are ca obiect de activitate comertul cu masini este nevoie de certificatul fiscal in situatia in care o vinde catre alta societate. Are firma care a cumparat masina din UE obligatia sa o declare la Admin. locala in vederea stabilirii impozitului auto? Daca da va rog sa-mi spuneti si temeiul legal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 20:45, 29 Decembrie 2014
In situatia in care societatea romaneasca vinde autot. in termen de 30 de zile de la data cumpararii acestuia, nu este obligata sa declare autot. in vederea impozitarii, si ca urmare nu va elibera certificate de atestare fiscal din Ro, ci doar pe cel din strainatate, pe care l-a primit de la vanzatorul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce ... Cole86 Cole86 Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce mașini din străinătate,când trebuie sa îți elibereze certificatul fiscal: pe loc sau ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)