avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu

Buna ziua,

Am un titlu executoriu deci sunt in proces de executare silita privind programul de legaturi personale cu minorul
Intre timp s-a dat o hotarare prin care s-a schimba programul de vizita dar nu s-a comunicat inca
Se poate continua executarea dupa hotararea veche pana la comunicarea celei noi?
cand sa considera un titlu executoriu desfiintat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters340125 , utilizator 12:43, 10 Ianuarie 2015
Aveti un titlu pe ordonanta si s-a emis unul pe fondul dosarului ? Sau care e situatia exacta?
exista un titlu executoriu pe o sentinta ramasa definitiva si irevocabila privitor la programul de vizita.S-a somat creditoarea sa predea pe minor azi si aceasta nu s-a conformat si s-a facut un proces verbat de constatare.Urmatorul pas este sesizarea instantei de catre executor pentru aplicarea art. 905 c pr, civila.nEu am dechis proces de modificare a programului de vizita sentinda dandu-se in data de n18.12.2014. dar nu s-a comunica inca existand doar dispozitivul sentintei.nExecutorul mi-a transmis ca trebuie facuta execuatrea dupa noua sentinta care s-a dat dar care nu s-a comunicat

Nu se poate executa noua hotarare atata timp cat nu este definitiva. Nici nu s a comunicat, nici nu se poate legaliza si pune in executare inca.
multumesc
si pe ce texte de lege se poate merge sau argumenta aceasta?
Din Codul de procedura civila:

Art. 632: Temeiul executarii silite
(1) Executarea silita se poate efectua numai in temeiul unui titlu executoriu.
(2) Constituie titluri executorii hotararile executorii, hotararile definitive, precum si orice alte hotarari sau inscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse in executare.

Alte discuții în legătură

Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel? Adrian_MG Adrian_MG Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel, dupa procedura veche? De mentionat este faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procedura legalizari petre_marian petre_marian buna seara.am o sentinta si o deczie dar s-a declarat recurs.La judecata de fond am castigat o suma de bani reprezentand o sulta,iar la apel dupa o perioada ... (vezi toată discuția)
Am primit la serviciu un certificat de grefa prin care se hotara ... croberta croberta Am primit la serviciu un certificat de grefa prin care se hotara suspendarea retinerilor din salariu pentru un angajat (retinerile se faceau pe baza unui ... (vezi toată discuția)