avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Revocarea unui act administrativ de numire intr-o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Revocarea unui act administrativ de numire intr-o functie publica

Buna ziua,

As dori o parere in ceea ce priveste urmatoarea problema:

Candidatul declarat admis in urma unui concurs de recrutate organizat de o autoritate publica este numit in functia publica respectiva insa la data cand ar fi trebuit sa se prezinte la serviciu nu o face, in schimb transmite autoritatii un inscris prin care instiinteaza conducatorul acesteia ca nu se poate prezenta pentru ocuparea postului pentru care a candidat. Ce se poate face? Se poate revoca actul administrativ de numire in functia publica?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:38, 30 Decembrie 2014
Puteți revoca actul doar dacă nu a produs efecte juridice (am senzația că știți asta). Spuneți-ne mai multe despre el. Dacă doar l-ați emis, fără a-l comunica, părerea mea este că îl puteți revoca fără probleme.
Multumesc pentru raspunsul anterior.

Candidatului i-a fost comunicata propunerea de numire in functia publica, conform art. 76 alin. 2 din HG 611/2008. Ulterior, in termen de aprox 10 zile de la comunicarea propunerii a fost emis si actul administrativ de numire in functie, care i s-ar fi inmanat functionarului in cauza la momentul in care ar fi venit sa ocupe postul pentru care a candidat. Nu a venit....

Înțeleg că ați emis actul administrativ de numire în funcția publică și l-ați ținut în sertar. Dacă este așa, atunci puteți să îl revocați fără probleme. Simpla emiterea a unui act administrativ nu reprezintă, prin ea însăși, un efect juridic al actului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invalidare concurs ocupare post ofițer mai VaMiFl VaMiFl Bună ziua, Vă solicit sfatul pentru următoarea speță: În cursul acestui an m-am înscris la un concurs cu recrutare prin încadrare directă, organizat ... (vezi toată discuția)
Echivalare vechime,angajare petcuelena petcuelena lucrez in momentul de fata in cadrul sectiei adpp al primariei mangalia ca inspector 1 a grad 5 cu studii superioare si licenta in 2008 iunie , ca angajat ... (vezi toată discuția)
Probleme transfer mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 problema mea este urmatoarea: in anul 2007 , am participat la un concurs organizat de Agentia Nationala a functionarilor publici, pentru ocuparea unei ... (vezi toată discuția)