avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii fata de copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii fata de copil

Buna ziua,

Va rog sa-mi enumerati drepturile legale pe care eu in calitate de tata le am in relatia cu fetitia mea de 2 ani, in conditiile in care am hotarat de comun acord cu mama acesteia ( cu care nu sunt si nu am fost casatorit) sa nu mai locuim impreuna.
Ma intereseaza toate drepturile si obligatiile in special cele legate de vizitele saptamanale, posibilitatea de a lua copilul la mine in w-end-uri si in concedii ( avand in vedere ca am hotarat de comun acord ca fetita sa locuiasca cu mama).
Totodata va rog sa-mi spuneti daca actul se poate semna in fata unui notar si in acest caz are aceeasi putere juridica ca si o sentinta judecatoreasca ?

Va multumesc si va doresc un An Nou Fericit !
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 20:56, 29 Decembrie 2014
Cu acordul mergeti la instanta , nu la notar.
Va intelegeti dvs asupra unui program, daca nu , hotaraste instanta pt dvs. In afara de program, va intelegeti sa exercitati autoritatea parinteasca in comun, domiciliul copilei sa fie la mama, cata pensie platiti- daca platiti numai in bani sau in natura..

Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Trebuie să întocmiți un plan parental, în care să stabiliți un program de relații personale cu minorul.Acest act îl puteți face la mediator, într-o procedură rapidă, încheind un acord de mediere pe care-l veți prezenta instanței de tutelă, pentru a pronunța o hotărâre de expedient, fie direct la instanță, unde însă va dura ceva mai mult și instanța va fi cea care va stabili în numele dvs. care va fi programul de relații personale cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns urgent - divort cu minori alexandraroxana13 alexandraroxana13 buna seara.va rog ajutatima cu un sfat. sotul meu vrea sa divorteze de mine pe motiv ca nu mai ma suporta.avem doi copii unu de4ani si unu de 2ani.cand mia zis ... (vezi toată discuția)