avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical peste 90 zile in cazul unei sarcini ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical peste 90 zile in cazul unei sarcini cu iminenta de avort

Buna ziua!
Sunt insarcinata si am depasit cele 90 de zile de concediu medical. mi s.au aprobat de catre medicul de la expertiza inca 15 respectiv 16 zile de concediu dupa externarile din spital.scrisoarea medicala si referatul au fost facute de medicul sef de sectie de la obstetrica-ginecologie si aprobarea s.a facut foarte repede.
As vrea sa stiu daca mi se mai pot aproba zile de CM fara internare in spital? Medicul meu poate sa.mi faca hartiile de la cabinetul particular? Mentionez ca pana acum am 5 internari cu amenintare de avort
Cel mai recent răspuns: ellawlf26 , utilizator 12:30, 30 Decembrie 2014
Ati putea beneficia de concediu medical pentru risc maternal.

OUG nr. 158/2005:

CAP. VI
Concediul şi indemnizaţia de risc maternal

ART. 31
(1) Dreptul la concediul de risc maternal se acordã în condiţiile prevãzute de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordã o indemnizaţie de risc maternal care se suportã integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(3) Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordã fãrã condiţie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemnizaţiei prevãzute la alin. (2) reprezintã 75% din baza de calcul stabilitã conform prevederilor art. 10.

Vedeti si raspunsurile date aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Cei de la munca vor sa ma poarte pe drumuri :( seful zice ca el face in asa fel incat sa.mi ofere toate conditiile iar CM meu se termina pe 7 ian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal lucretiav lucretiav cum pot obtine concediu de risc maternal.ce treuie sa fac (vezi toată discuția)
Concediul medical de risc maternal KlaraS KlaraS Cum este platit concediul medical de risc maternal? (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal miela miela Buna ziua, Sunt insarcinata in doua luni si angajata cu norma intreaga la o firma, as vrea sa ma mut la alta firma . In acest caz as putea beneficia de ... (vezi toată discuția)