Buna seara. As fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat intr-o problema.
Am cumparat o masina pe care am revandut-o dupa mai putin de o luna.
Cei de la primarie sustin ca nu ma scot de la plata impozitului (nu imi radiaza masina din evidentele fiscale) pana ce nu imi platesc toate datoriile: impozite pe auto (altele), impozit pe cladiri, amenzi, etc., intr-un cuvant toate datoriile avute la ei.
In NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE ale CODULUI FISCAL,
la art. 116, prevede:
(3) Impozitul pe mijloacele de transport se datorează până la data de la care se face scăderea.
(4) Scăderea de la impunere, în cursul anului, pentru oricare dintre situaţiile prevăzute de lege, se face după cum urmează:
a) începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care s-a produs situaţia respectivă;
b) proporţional cu perioada cuprinsă între data menţionată la lit. a) şi sfârşitul anului fiscal respectiv.
118. b) impozitul pe mijloacele de transport se dă la scădere începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care a avut loc înstrăinarea sau radierea;
c) înstrăinarea priveşte pierderea proprietăţii pe oricare dintre următoarele căi:
1. transferul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege;
Da, asa este, se fac mici abuzuri in acest sens, astfel incat aveti la dispozitie a actiune in contencios administrativ in vederea scoaterii auto din evidentele fiscale doar in baza platii impozitului cu privire la acel auto.