avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plecare in Sua.Cei de la aeroport au in baza de date ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plecare in Sua.Cei de la aeroport au in baza de date antecedentele mele penale?

Salut.Am asa o intrebare...daca mi se deschide viza la ambasada SUA si eu plec in SUA poate sa intoarca inapoi din cauza ca nu am cazier juridic cu mine?Si inca ceva...Daca ajung la aeroport in SUA cei din SUA pot vedea daca am sau nu aceste antecedente?Va rog tare mult sami raspundeti.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 2 Ianuarie 2015
mai întâi, nu se cere să ai extras de cazier judiciar cu tine când intri în vreo țară. dar...
ce viză vrei să obții pentru SUA? funcție de asta îți pot răspunde la întrebările inițiale.
Sigur, se pot face aceste verificări .Dacă o persoană a comis infracțiuni grave, gen acte de terorism, proxenetism, trafic de dorguri, etc., legislația americană în domeniul imigrării interzice acordarea vizelor acestei categorii de personae.
Ultima modificare: Marți, 30 Decembrie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Daca deja ai obtinut viza, inseamna ca ai fost verificat si ai corespuns.
Nu esate necesar sa ai cazierul juridic cu tine.
Asta numai daca intre timp, dupa obtinerea vizei, nu ai comis infractiuni si nu ai condamnari care sa-ti interzica intrarea in SUA, asa cum spunea @legally_aid mai sus.
aproape corect. verificări se fac doar în SUA, nu și în țara de origine (cel mult pe listele ”internaționale”).

nu pentru toate vizele contează să nu ai cazier. obligatoriu pentru cele de rezidență (dar și pentru acestea există waiver), dar nu contează pentru cele temporare. de aceea, înainte de a-i da un răspuns userului, i-am cerut să specifice ce fel de viză dorește să obțină.
Da, daca aveti viza data de SUA nu va opreste nimeni sa iesiti din tara.
Nici in SUA nu cred ca veti avea probleme deoarece nu cred ca verifica pe loc daca aveti o condamnare de drept comun.
Doar daca ati fin suspect de terorism ar cunoaste sigur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul ma incurca la obtinerea vizei pentru sua? ionutphp ionutphp Buna ziua, Lucrez la o firma de IT si sunt subcontractat unui client din SUA. Anul acesta in iulie, clientul imi va asigura mie si catorva colegi drumul si ... (vezi toată discuția)
Pot obtine viza sua? ioanajackson ioanajackson Buna ziua. Am plecat in SUA acum doi ani cu viza j1 si am ramas acolo dupa expirarea vizei. M-am intors in tara acum o luna fara nici o problema pe aeroport. ... (vezi toată discuția)
Intrare in sua cu pasaport maghiar raluca1979 raluca1979 Buna ziua.Daca se poate, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: o persoana care are 2 refuzuri de viza de la Ambasada Sua din Romania are nevoie de viza la ... (vezi toată discuția)