avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost furat,vreau cateva sfaturi.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost furat,vreau cateva sfaturi.

nu o sa stau sa relatez toata povestea ca va dura prea mult. In linii mari situatia sta asa : aveam motocicleta parcata in fata blocului unde locuesc. Intro noapte mi-a fost furata. am facut reclamatie la Politie in dimineata imediat urmatoare. dupa 2 saptamani am aflat o pista, am anuntat din nou Politia si i-am prins pe HOTI . am scris o noapte intreaga de declaratii de parca eu eram hotul nu pagubitul. cand am recuperat respectiva motocicleta nu mai era intreaga. lipseau foarte multe piese,lucru care s-a apecificat in declaratie la politie. am mentionat ca ma voi constituii parte civila in procesul ce va urma cu un prejudiciu ce se va stabilii de o unitate service autorizata. Hotii nu vor sa ne intelegem pe cale amiabila pentru recuperarea prejudiciului. vreau sa stiu cum fac sa aflu numarul dosarului penal intocmit de politie si in ce stadiu se afla. am inteles ca trebuesc facute niste cereri in sensul asta catre Ploitie si procuratura. daca da va rog sa imi spuneti si mie in cateva cuvinte cum trebue formulata aceasta cerere. si ce sanse am sa imi recuperez bani daca imi voi repara motocicleta din bani proprii. Mentionez ca este vorba de o suma in jur de 3000 de euro(reparatie)

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florin-Razvan , utilizator 20:42, 5 Iunie 2009
Interesati-va fie la Politie , fie la Parchet , de stadiul actelor de cercetare.Daca nu va exista recuperarea prejudiciului cauzat pe cale amiabila , va veti constitui parte vatamata.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In declaratiile date in fata organelor de politie si procuratura veti face mentiunea expresa ca va constituiti parte civala in proces cu autori pentru suma de...Astfel atunci cind veti fi citat ca parte vatamata la instanta aveti posibilitatea solicitari acestor despagubiri.
am sunat la Politie si nu mi-au spus decat ca dosarul nu mai este la ei. ca a plecat la mai departe. si raspunsul l-am primit prin telefon. si as vrea ceva scris . pentru ca daca vorbesc prin telefon nu sunt decat vorbe in vant.
multumesc oricum pentru raspuns.
Exista posibiliatea trimiterii in judecata , asa incat , pana la citirea actului de sesizare , sa va contituiti parte civila (in vederea recuperarii totale a prejudiciului cauzat)
Probabil dosarul a plecat deja la procuror daca de la Politie v+au zis ca nu mai e la ei.
Daca ati facut deja plangerea detaliata la Politie probabil ca veti fi chemat direct in instanta (citat la adresa pe care ati semnalat+o in plangere).
La instanta, la primul termen (daca procedura e completa) trebuie sa dati o declaratie de constituire de parte civila in care trebuie sa mentionati CLAR suma, cuantumul despagubirilor materiale si morale daca vreti, defalcat: daune materiale in cuntum de...... si daune morale in cuantum de......
Ulterior puteti face dovada daunelor materiale cu actele de la service -ul care v-a reparat motocicleta si alte inscrisuri sau chiar martori.
Succes!

Alte discuții în legătură

Sfat pentru recuperarea prejudiciului Florin.Frusinoiu Florin.Frusinoiu postez din nou aici pentru ca primul post l-am plasat in alta sectiune si cred ca aici este mai portivit. Problema mea este in felul urmator: in anul 2009 ... (vezi toată discuția)
Accident moto autoturims- dauna totala moto+ recuperare bani destoian destoian Buna ziua , pe data de 3 Iunia am suferit un accident moto,cauzat de o tanara domnisoara care nu sa asigurat cand a iesit din parcare, dansa are RCA la banca ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal Velica Rodica Velica Rodica Ce inseamna a ma constitui parte civila intr-un proces penal (vezi toată discuția)