avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident moto autoturims- dauna totala moto+ ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident moto autoturims- dauna totala moto+ recuperare bani

Buna ziua , pe data de 3 Iunia am suferit un accident moto,cauzat de o tanara domnisoara care nu sa asigurat cand a iesit din parcare, dansa are RCA la banca Carpatica.Dupa ce am fost la spital pentru controale si analize am fost la politie la udriste pt a da un nou se de declaratii , iar politia i-a retinut permisul de conducere pana la definivarea dosarului de catre procuror, dosarul fiind cu vatamare corporala, a doua zi am fost la asigurare si mi-a facut poze, in aceeasi zi am fost la un service autorizat moto si am cerut un deviz de dauna,devizul este de 60000Ron fara echipament.Cei de la asigurare imi dau dauna totala. Problema mea este ca motociclul este din 1997 iar asigurarea cred ca imi va da maxim 800-1000 euro, eu nu am ce sa fac cu ea pentru ca un astfel de motor la ora actuala costa in jur de 2000E, Intrebarea este cum pot sa obtin restul banilor pt a-mi achizitiona altul second hand?

Buna ziua , va multumesc pentru timpul acordat. Am fost la asigurare azi si mi s-a spus ca mi se va da 900E, eu cu banii acestia nu am ce sa fac. Am discutat cu fata ca sa mi dansa pana la 2000E pt a-mi achizitiona altul la mana a doua si nu vrea.Eu fiind parte vatamata pot sa recuperez banii de la ea prin a daua in judecata pe cale civila pentru diferite motive-daune materiale, morale, nu mai am cu ce sa ma deplasez si sa duc alt deviz la tribunal in momentul procesului cu o suma mai mica in jur de 10000Ron? daune ca am suferit un soc in momentul accidentui care ma va marca toata viata...POT sa fac acest lucru?
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 01:00, 11 Iunie 2010
Buna ziua,

Puteti sa va constituiti parte civila cu pretentii materiale si morale in cazul in care s-a constituit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa pentru fapta savarsita de domnisoara care este vinovata de producerea accidentului si sa asteptati sa fiti citat in proces.

In cazul in care nu sunt intrunite conditiile pentru a atrage raspunderea persoanei pentru vatamare corporala din culpa, respectiv ati avut mai putine zile de ingrijire medicala decat cele prevazute de art 184 din C. pen, si in speta s-a dispus inchiderea dosarului penal, va trebui sa formulati o actiune separata pentru recuperarea prejudiciului (daune morale si materiale ) pe cale civila de la persoana vinovata de producerea accidentului, si sa introduceti in proces si asiguratorul RCA.

O zi buna,
Orice demers veti face nu veti primi de la asigurato despagubire pe mtor mai mult decat valoarea lui reala la data evenimentului. Poate pe daune morale si medicale etc. sa va mai plateasca asiguratorul ceva dar tanara care v-a accidentat in nici-un caz nu va plati. Pt asta are RCA.
Ce sfat pot sa-ti dau eu, dar nu stiu daca te va incanta. Daca iti repari motocicleta si o dai pe duduie in judecata iti poti recupera banii. Eu personal am intalnit un caz (si am auzit de multe altele) de genul asta. Asigurarea plateste pana la plafonul legal (900EUR in cazul tau) iar vinovata restul pana la 60.000RON.
Acum, nu stiu daca faza asta tine doar pe devize, adica s-o dai in judecata si s-o obligi sa scoata suma asta pt reparatie, moto nefiind reparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident moto-masina destoian destoian Buna ziua , pe data de 3 Iunia am suferit un accident moto,cauzat de o tanara domnisoara care nu sa asigurat cand a iesit din parcare, dansa are RCA la banca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier-probleme asigurator astra florin_leu florin_leu Buna ziua,In data de 22.06.2010 am fost implicat intr-un accident rutier din vina unui sofer care nu mi-a acordat prioritate, a accelerat crezand ca are timp ... (vezi toată discuția)
Am lovit cu masina de un baiat care nu detinea permis auto Dinu bogdan Dinu bogdan Am fost lovit cu masina de un baiat care nu detinea permis auto. Cum procedez pentru a-mi despagubi pagubele? (vezi toată discuția)