Buna ziua , pe data de 3 Iunia am suferit un accident moto,cauzat de o tanara domnisoara care nu sa asigurat cand a iesit din parcare, dansa are RCA la banca Carpatica.Dupa ce am fost la spital pentru controale si analize am fost la politie la udriste pt a da un nou se de declaratii , iar politia i-a retinut permisul de conducere pana la definivarea dosarului de catre procuror, dosarul fiind cu vatamare corporala, a doua zi am fost la asigurare si mi-a facut poze, in aceeasi zi am fost la un service autorizat moto si am cerut un deviz de dauna,devizul este de 60000Ron fara echipament.Cei de la asigurare imi dau dauna totala. Problema mea este ca motociclul este din 1997 iar asigurarea cred ca imi va da maxim 800-1000 euro, eu nu am ce sa fac cu ea pentru ca un astfel de motor la ora actuala costa in jur de 2000E, Intrebarea este cum pot sa obtin restul banilor pt a-mi achizitiona altul second hand?
Un motor cu o asemenea vechime ( 13 ani) nu poate valora mai mult de 15% din valoarea de nou si nu cred ca in instanta veti putea sa obtineti mai mult. Dar merita sa incercati. Succes!
Multumesc pentru raspuns, dar acuma problema este in caz ca nu o dau in judecata ca nu prea am chef sa imi pierd timpul prin tribunale , cum imi imi iau eu alta motoreta cu de exemplu 800-1000E de la asigurare?
Buna ziua , va multumesc pentru timpul acordat. Am fost la asigurare azi si mi s-a spus ca mi se va da 900E, eu cu banii acestia nu am ce sa fac. Am discutat cu fata ca sa mi dansa pana la 2000E pt a-mi achizitiona altul la mana a doua si nu vrea.Eu fiind parte vatamata pot sa recuperez banii de la ea prin a daua in judecata pe cale civila pentru diferite motive-daune materiale, morale, nu mai am cu ce sa ma deplasez si sa duc alt deviz la tribunal in momentul procesului cu o suma mai mica in jur de 10000Ron? daune ca am suferit un soc in momentul accidentui care ma va marca toata viata...POT sa fac acest lucru?