avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

in cazul unui divort la partaj copii cuplului isi pot cere drepturile ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:06, 1 Ianuarie 2015
După divorț, prin partaj se împart bunurile soților, fără nici o legătură cu bunurile sau drepturile copiilor.
Copii minori sau majori nu au niciun drept asupra bunurilor comune ale sotilor, cu exceptia situatiei in care un copil major a contribuit cu resurse proprii la achizitionarea unui bun comun al sotilor.

Partajul se poarta strict intre soti, dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort si incetarea comunitatii de bunuri a sotilor.
Ce drepturi anume? Puteti detalia?
Copii au drepturi dupa parinti numai daca acestia au decedat sa-i mosteneasca, dar atata timp cat acestia sunt in viata, in deplinatatea facultatilor mintale ce sa ceara? Nu e de ajuns ca le-au dat viata, au muncit i-au crescut si educat ce parte in partaj sa aiba ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - copii majori au dreptul la ceva? petculetz petculetz Buna ziua. In cazul unui divort intre 2 parinti care au 3 copii (2 majori si unul minor), exista posibilitatea ca din bunurile comune cuplului sa se dea o ... (vezi toată discuția)
Mostenire bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copii majori. El are un ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj tgrut tgrut Buna seara, am rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la un divort dupa 20 de ani de casnicie, cu doi copii unul de 20 de ani si unul de 12 ani. Poate ... (vezi toată discuția)