avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat timp ramane dosarul in arhiva instantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat timp ramane dosarul in arhiva instantei

Buna ziua.As dori sa cunosc cat timp se pastreaza dosarul la arhiva,din momentul in care ramane decizia definitiva.Am auzit ca aceste dosare se distrug ,pastrandu-se numai decizia definitiva.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 00:22, 2 Noiembrie 2024
Da, după expirarea termenului prevăzut în Nomenclatorul Arhivistic (poate fi şi de 10 ani), se păstrează Decizia definitivă şi se selecţionează restul dosarului.
Selecţionarea documentelor de arhivă este o operaţiune arhivistică prin care sunt reţinute cele mai importante documente pentru termene de păstrare mai mari.
Să ştiţi că aşa se procedează de foarte muuuuult timp. Dacă nu s-ar selecţiona arhiva, practic ar fi imposibil s-o depozitezi şi manevrezi.
Dvs. acasă câţi ani păstraţi ultima hârtiuţă?!
multumesc mult.sunt acte importante pe care le-am pierdut
10 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare documente in arhiva si posibilitatea de distrugere crinab crinab Care sunt documentele care trebuie pastrate de firma si care sunt termenele. Ce se intampla cu documentele vechi care nu sunt obligatorii de pastrat ? Ce se ... (vezi toată discuția)
Termen arhivare dosare judecatoresti dariad dariad Din alte discutii de pe forum am inteles ca in cadrul judecatoriilor, dosarele civile, mai precis filele din dosar, de distrug dupa 10 ani, pastrandu-se doar ... (vezi toată discuția)
Casare documente expirate fundatie Fundatia A Fundatia A Buna ziua Sint presedintele Consiliului Director al unei mici fundatii, infiintata in 1998, care acorda burse studentilor in dificultate.Va adresez ... (vezi toată discuția)