avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen arhivare dosare judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen arhivare dosare judecatoresti

Din alte discutii de pe forum am inteles ca in cadrul judecatoriilor, dosarele civile, mai precis filele din dosar, de distrug dupa 10 ani, pastrandu-se doar sentinta civila. Spre surprinderea mea, am gasit intr-un act oficial de pe internet ca in conformitate cu ordinul ministrului justitiei 665/c/1999 prin care a fost aprobat Nomenclatorul Arhivistic Naţional, dosarele privind actiunile referitoare la Legea 18/1991 - fond funciar - au termen de pastrare permanent!!!!

Atunci de ce nu am gasit la arhiva judecatoriei decat sentinta din dosarul civil din 1995-1996 referitor la anulare titlu de proprietate emis conform legii 18/1991???
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 13:55, 19 Martie 2013
As fi vrut sa-mi dea cineva o confirmare la ceea ce am spus mai sus, cu toate ca sursa indirecta de pe internet este de incredere (cautare: "dispariţia unor dosare civile din arhiva instanţelor de judecată"). In schimb, nu am gasit pe internet acest nomenclator arhivistic national pentru instantele judecatorest ca sa citesc cu ochii mei si sa ma pot folosi de el ca dovada. Ma poate ajuta cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se elibereaza de catre arhiva judecatoriei o hotarare de divort de acum 25 de ani? baran valentin baran valentin tatal meu este divortat de 25 de ani,acum ptr schimbarea buletinului ii este necesara hotararea de divort care a pierdut-o.S-a prezentat la arhiva judecatoria ... (vezi toată discuția)
Regulamentul arhivistic al cec bank s.a. RoloTomassi RoloTomassi Buna, Am incercat sa dau de urma unui depozit la CEC facut de bunicul meu in 1987 (cel de tip \\"depozit pentru achizitionarea unei Dacia 1300\\") si in ... (vezi toată discuția)
Arhiva dosare succesorale dariad dariad Am gasit cateva informatii ca dupa preluarea arhivelor succesorale de catre Camerele Notarilor Publici de la fostele Notariate de Stat, dosarele succesorale ... (vezi toată discuția)