avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce conditii se elibereaza de catre arhiva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce conditii se elibereaza de catre arhiva judecatoriei o hotarare de divort de acum 25 de ani?

tatal meu este divortat de 25 de ani,acum ptr schimbarea buletinului ii este necesara hotararea de divort care a pierdut-o.S-a prezentat la arhiva judecatoria Faurei,acolo unde s-a desfasurat procesul,si i s-a raspuns sec ca eliberarea de catre arhiva se face doar joia(o regula normala sa zicem) insa trebuie neaparat sa stie ziua,luna anul in care s-a finalizat procesul,lucru pe care nu si-l mai aminteste,de atunci i-a ramas doar hotararea de partaj care si aia a devenit iligibila.Intrebarea mea catre dvs ar fi daca e posibil sa i se gaseasca acest document dupa numele lui si al fostei sotii,dupa an macar?
Va multumesc anticipat.:sorry:
Cel mai recent răspuns: BOSKY , utilizator 10:24, 21 Octombrie 2018
Le indicati nr de sentinta (sau nr de dosar dar va fi f greu asa)
din punctul dvs de vedere este dificil doar daca stie nr de dosar,sau e dificil chiar si daca ar sti nr de sentinta,ptr ca el la momentul asta acasa a mai gasit ratacite o hotarare de partaj(crede el pt ca scrisul e cam sters din cauza timpului)unde ar fi specificate motivele despartirii,cat valorau bunurile care urmau a se imparti ,specifica ceva de cheltuieli judecatoresti,ma gandesc ca acolo este specficat nr de dosar si sentinta,l-ar putea ajuta la arhiva acest document?
va multumesc
Solicitați informații compartimentului de stare civilă din cadrul primăriei unde s-a oficiat căsătoria. În mod normal ar fi trebuit să se facă mențiunea cu privire la divorț în registrele de stare civilă și mă gândesc eu că acolo ar trebui să fie trecute toate datele care vă interesează respectiv data, dosarul și numărul de sentință. Poate aveți noroc și obțineți chiar și o copie a sentinței. Dacă au păstrat-o la dosar cei de la primărie.
Pentru a obtine o hotarare data intr-un dosar, trebuie sa se observe dosarul respectiv.
Pentru a observa un dosar, trebuie ca el sa mai existe, lucru imposibil dupa 25 ani, tinand cont ca dupa 10 ani dosarele civile se distrug.
Incercati sa gasiti Registrul de transcriptiuni, poate gasiti acolo acea hotarare.
#-obunnn...si in cazul asta nu exista o alta modalitate de a-si face cartea de indentitate fara acea hotarare de divort de acum 25 de ani,de ce nu sunt suficiente acele hotarari de partaj si cheltuili de judecata pe care le are?ce posibilitati mai sunt?ce inseamna acest registru de transcriptiuni,tot in judecatoria respectiva se gaseste,nu am auzit niciodata de asa ceva...

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin nicutadriana nicutadriana Buna ziua.Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Peste 1luna i-mi expira buletinul.Astazi am fost sa depun actele dar mi-au fost refuzate deoarece nu am avut ... (vezi toată discuția)
Opis dosare BOSKY BOSKY Buna ziua as dori sa aflu date dintr - un dosar de divort din anii 1970. Pot cauta in opisurile judecatoriei ? (vezi toată discuția)
cum pot obtine o sentinta de divort din 1965- 1966? Mihai9o Mihai9o Buna seara. Vreau sa stiu daca pot afla raspunsul la urmatoarea intrebare. Cum pot obtine o copie dupa hotararea judecatoreasca de divort. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)