avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Sa platesc sau sa merg la judecata?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Sa platesc sau sa merg la judecata?

Buna seara, Anul Nou Fericit! Sunt in urmatoarea situatie: sora mea a venit la mine in Germania in vizita, intr-o seara s-a plictisit si a downloadat ceva filme de pe ceva torrente. Dupa vreo 2 sau 3 saptamani am primit o instiintare de la firma de avocatura Waldorf&Frommer in care mi se aducea la cunostiinta ca am de platit 825 de euro pentru un anume film care l-am avut la sharring. Primul lucru care l-am facuta fost sa merg la o firma de avocatura si sa ii las pe ei sa se ocupe. Au trecut mai bine 4 luni in care tot s-a negociat suma pe care ar tebui sa o platesc, iar acum avocatul mi-a trimis o scrisoare in care scrie ca am de platit 600 de euro ori sa ii actionez in judecata fiind ca nu vor sa accepte mai putin de atat. In perioada cand s-a descarcat filmul am schimbat si providerul de internet si telefonie dar nu cred ca are vreo legatura. Este legal spionarea ip-ului? Plus ca, de unde au reusit sa obtina datele mele? Are rost sa continui sau sa le platesc? La multi ani! Sanatate si toate cele bune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt clarificarea problemei dvs ar tb sa discutati cu firma de avocatura din Germania,intrebarea dvs excede competentei marii majoritati a consultantilor de pe acest forum.
In primul rand trebuie lamurita problema din punct de vedere tehnic sub aspectul accesului de a downloada.
Nu inteleg de ce ar trebui sa platiti daca nu ati fost anuntat ca trebuie platit.

Dupa ce lamuriti aspectele tehnice se pot discuta si aspectele juridice.

Spionarea nu este permisa de lege insa au posibilitatea de a depista IP-ul fara a spiona.
Si acesta este un aspect tehnic.

Problema dvs. este ca litigiul este supus legii germane daca fapta s-a produs acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia germana maryan27 maryan27 Buna ziua. Locuiesc in Germania de 1 an si jumatate. Acum o saptamana am primit o instiintare de la o fima de avocatura \\"FAREDS\\" . Imi aduceau la ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor va salut cu respect! intampin urmatoarea situatie ... Thecurious Thecurious Drepturi de autor Va salut cu respect! Intampin urmatoarea situatie si chiar daca poate nu aveti informatii complete, apreciez orice sfat. Locuiesc ... (vezi toată discuția)
Torrent m1ha1g m1ha1g E legal să downloadezi torrente ? Singurul contact cu utilizatorul e: - cu softul de download: bitTorrent/uTorrent - cu siteul de torrente Niciunde nu ... (vezi toată discuția)