Buna ziua. Locuiesc in Germania de 1 an si jumatate. Acum o saptamana am primit o instiintare de la o fima de avocatura "FAREDS" . Imi aduceau la cunostinta faptul ca un film pentru adulti a fost "download-at" de pe un dispozitiv conectat la ip-urile root-erului meu. In scrisoare se specifica data, ora (15.30) si fisierul respectiv, inclusiv suma de plata 735 euro. Download-ul este ilegal in Germania. Exact in acea zi, dimineata, eram la granita Germaniei, ma intorceam in Romania. Sunt inregistrat la compania cu care am plecat spre tara, deci pot demonstra ca am fost plecat. INTREBAREA mea este: unde ma pot adresa si ce pot face sa nu fiu nevoit sa platesc acea amenda.? Am fost la Politie si mi-au spus ca nu intra in procedura lor. Dar eu cum nu am fost acasa si totusi cineva s-a folosit de reteaua mea, nu este furt de informatie?
Va multumesc!
Incercati sa luati legatura cu providerul Dvs. pentru a va da informatii despre traficul pe IP Dvs. din ziua si ora respectiva.
Controlati si calculatoarele din casa pentru a nu fi virusate si deasemenea, pt a gasi eventual fisierul incriminat.
Am luat legatura cu provider-ul. Mi-a furnizat datele cerute: ip, data, ora, dar nu exista nici un fisier cu acea denumire. Calculatorul nu este virusat. Fisierul a fost descarcat cu un "uTorent". Dar in primul rand nu a fost nimeni in locuinta, dar totusi cineva a accesat root-erul meu ilegal.