avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este varsta de pensionare in conditiile in care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este varsta de pensionare in conditiile in care exista si o vechime ca rezervist

Am inceput serviciul in1975 si, la 31 august 1976, in urma examenului de admitere, am devenit elev al Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne. Durata acesteia a fost de trei ani, respectiv pana la 31 august 1979. Apoi, de la aceasta data si pana la 31 august 1985 (6 ani), am lucrat ca ofiter In Ministerul de interne, La 31 august 1985 am trecut in rezerva, continuindu-mi serviciul in viata civila.

INTREBARI:

- scoala militara se considera vechime neintrerupta in munca?
- la calculul vechimii in munca se vor lua in consideratie doar cei 6 ani ca ofiter sau se adauga si cei 3 ani in care am fost elev al scolii militare?
- am inteles ca, in cazul rezervistilor, legislatia prevede o scadere a varstei de pensionare in raport de perioadele lucrate in institutiile militare. La cei 6 ani ca ofiter, din cate am inteles, ar fi vorba de o reducere de 3 ani. Este real?
- daca scoala militara se considera, și ea, vechime in munca, ar rezulta 9 ani munciti intr-o institutie miltara. Cu cat se reduce, ca atare, varsta de pensionare?
- care este, in mod concret, varsta la care pot depune actele pentru intocmirea dosarului de pensionare, avand in vedere ca in 2015 implinesc 59 de ani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: malvin1956 , utilizator 10:58, 4 Ianuarie 2015
Care este data nasterii ?
Scrie pe finalul intrebarii ca in 2015 implinesc 59 de ani. Deci, anul nasterii este 1956.
Eu m-am referit la luna si an.
mai 1956
Interventie moderator:
:rtfm:
malvin1956:

1. Nu e nevoie sa deschideti un alt topic cu aceeasi problema.

2. Intrati tot pe acesta si folositi butonul "raspunde".

malvin1956 a scris:
Revin cu aceeasi problema, la care raspunsul a ramas in aer.

Am inceput serviciul in1975 si, la 31 august 1976, in urma examenului de admitere, am devenit elev al Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne. Durata acesteia a fost de trei ani, respectiv pana la 31 august 1979. Apoi, de la aceasta data si pana la 31 august 1985 (6 ani), am lucrat ca ofiter In Ministerul de interne, La 31 august 1985 am trecut in rezerva, continuindu-mi serviciul in viata civila.

INTREBARI:

- scoala militara se considera vechime neintrerupta in munca?
- la calculul vechimii in munca se vor lua in consideratie doar cei 6 ani ca ofiter sau se adauga si cei 3 ani in care am fost elev al scolii militare?
- am inteles ca, in cazul rezervistilor, legislatia prevede o scadere a varstei de pensionare in raport de perioadele lucrate in institutiile militare. La cei 6 ani ca ofiter, din cate am inteles, ar fi vorba de o reducere de 3 ani. Este real?
- daca scoala militara se considera, și ea, vechime in munca, ar rezulta 9 ani munciti intr-o institutie miltara. Cu cat se reduce, ca atare, varsta de pensionare?
- care este, in mod concret, varsta la care pot depune actele pentru intocmirea dosarului de pensionare, avand in vedere ca in mai 2015 implinesc 59 de ani?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensia militarã pentru ofiþerii în rezervã cristel padurean cristel padurean Am fost elev al ªcolii militare de Ofiţeri activi N.Bălcescu din Sibiu în perioada 1975-1978. Am lucrat în armată în perioada 1978-1993, an în care am ... (vezi toată discuția)
Politist apt medical limitat - disponibilizare, salarii compensatorii, pensie calina_emilian calina_emilian am urmat scoala de subofiteri Campina din anul 1985 pana in 1987,de atunci si pana in prezent lucrand ca subofiter de politie la o subunitate din cadrul ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in mai borcanm borcanm Sunt ofiter activ in cadrul MAI si institutia in care lucrez se desfiinteaza. Pot solicita pensie anticipata partiala daca am vechime in sistem de 18 ani + 3 ... (vezi toată discuția)