avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer la cerere

Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera dintr-o functie de consilier superior de la primaria unui oras pe o functie de consilier sup la o directie regionala a finantelor publice. Am conditii de studii si vechime. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:11, 4 Ianuarie 2015
Art. 90 din Legea nr.188/1999:
(1)Transferul poate avea loc dupa cum urmeaza:
a) in interesul serviciului;
b) la cererea functionarului public.
(2)Transferul se poate face intr-o functie publica pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului.
.....
(5)Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul, in acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
.......
(7)Autoritatile sau institutiile publice au obligatia de a asigura publicitatea functiilor publice vacante care pot fi ocupate prin transfer la cerere. In situatia in care doi sau mai multi functionari publici solicita ocuparea unei functii publice vacante prin transfer la cerere, selectia se face pe baza de interviu.
.....

In speta, nu puteti sa va transferati la cerere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cristinabv a scris:
(...) ma pot transfera dintr-o functie (...) de la primaria unui oras pe o functie (...) la o directie regionala a finantelor publice.

Nu puteți să vă transferați întrucât transferul la cerere poate avea loc numai între autorități sau instituții publice de același nivel (de exemplu, de la primărie la o altă primărie etc.). Primăria și Direcția regională a finanțelor publice nu sunt instituții publice de același nivel.

Si totusi cunosc un caz in care persoana respectiva a fost chemata la un interviu si ulterior s-a angajat. Cum e posibil?
Probabil ca a fost vorba despre un transfer in interesul serviciului.
Ministerul Dezvoltare Regionala si Administratie Publica nu are nimic cu Ministerul Finantelor Publice, deci nu cred ca putem vorbi daca ar fi sa ne raportam la Legea 188/1999 de un transfer la cerere. Poate ca exista protocol intre cele doua institutii pe baza caruia s-a facut un transfer in interes de serviciu dar poate ne spune cineva si cum s-a procedat. Cunostinta dvs. nu va poate spune cum a procedat? Probabil ca are pe cineva intr-o functie de conducere care stie si aspectele mai putin cunoscute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public Jovanna Jovanna Sunt functionar public intr-o primarie , ma pot transfera la consiliul judetean? Trebuie o anumita vechime pentru a face cerere de transfer ? Postul trebuie ... (vezi toată discuția)
Transferul iulia_is iulia_is Sunt proaspat absolvent de administratie publica, si voi sustine un examen in aceasta luna pe un post la o primarie din alta localitate decat cea in care ... (vezi toată discuția)
Transfer mirela teodora mirela teodora Ajutaţi-mă, vă rog, cu o soluţie! Se poate ocupa prin transfer o funcţie publică temporar vacanta (titularul are raportul de serviciu suspendat pentru ... (vezi toată discuția)