avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca in perioada crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca in perioada crestere copil

La multi ani!
Buna ziua,
In data de 21 Decembrie 2014 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediul ingrijire copil in urmatorii 2ani.
Intrebarea mea este daca ma pot angaja, incepand cu o data din luna ianuarie, la o alta firma si in ce conditii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 15 Aprilie 2015
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I , nr.83/30.01.2015, a fost publicat Ordinul MMFPSPV nr. 2396 / 18.12.2014 privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţii restituirilor prevăzute de Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului, precum şi a instrucţiunilor de aplicare a prevederilor art. II-IV din Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

[ link extern ]
Multumesc penru raspunsul promt.
Cu tot respectul, eu tot n-am inteles daca pot avea venituri in limita a max 6 ISR in perioada in care beneficiez de indemnizatie.
In concluzie... sa-mi caut un loc de munca pentru venituri suplimentare sau nu?
Va multumesc foarte mult.
Pe perioada CCC puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit in valoare de maxim 6 ISR (3000 lei) pe an calendaristic , fara a se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

Art.16 din OUG 111/2010
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

In speta, raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs.
Hristos a Inviat!
Multumesc mult.Saptamana trecuta, de fapt joi, inainte de Paste, am fost la AJPIS Cluj sa le spun ce intentionez si sa mi se spuna clar: da sau nu.
In ideea in care, si dau aici exemplul d-lui Tudor Valeriu, se presupune ca normele ar trebui sa precizeze daca acesti 3.000 lei pot fi obtinuti de la locul de munca unde a fost suspendat contractul individual de munca (CIM) sau de la alta sursa sau poate la domiciliu etc.
Distinsul domn de la minunata institutie mi-a spus ca normele nu au aparut si daca ma angajez o fac "pe barba" mea.
Asadar... ar fi bine sa listez normele sa ma duc eu sa le duc institutiei? Ca asa m-am gandit...
Multumesc!
Acele Norme inca nu au aparut , insa trebuia sa-i spuneti acelui domn de la AJPIS sa aiba in vedere ca legea trebuie aplicata in sensul acesteia si nu in contra ei, conform principiului de drept : Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si compatibilitate obtinere venituri ca pfa CATIS CATIS Buna ziua, Am primit decizia de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului dar as vrea sa contest perioada de la care intru in plata. Am nevoie sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului berescu_laura berescu_laura buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de ... (vezi toată discuția)
Contract civil oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca din martie anul trecut. Din luna noiembrie lucrez part time la o firma cu contract civil perioada ... (vezi toată discuția)