avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Revocare permis de ședere temporar - membru familie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Revocare permis de ședere temporar - membru familie cet. român

Bună ziua,

Sunt cetățean străin căsătorit cu un cetățeran român din 2011 și am obținut pe această bază un permis de ședere temporar pe 5 ani. În cazul pronunțării unei sentințe de divorț, acest permis de ședere (valabil în cazul meu până în 2017) rămâne valabil sau trebuie predat oficiului român de imigrări?

Din informația pe care am putut să o găsesc personal reise că:

Dacă sunteţi cetăţean străin şi aveţi un permis de
şedere în baza căsătoriei, aveţi dreptul de a rămâne pe
teritoriul României după pronunţarea divorţului, dacă:
• Aveţi copii cu un drept de şedere în România şi
solicitaţi reîntregirea familiei cu aceştia.
• Nu aveţi copii, dar aveţi un alt scop al şederii (ex:
muncă, studii) sau solicitaţi obţinerea unui drept de
şedere în mod independent, acordat pentru o perioadă
de 6 luni, timp în care vă găsiţi un alt scop al şederii.
Aţi obţinut dreptul de şedere pe termen lung sau
cetăţenia română.

În cazul în care nu vă aflaţi în vreuna dintre aceste
situaţii, veţi primi o decizie de returnare şi va trebui să
părăsiţi teritoriul României.

Totuși nu este clar pentru mine dacă ultimul punct este valabil în cazul meu. Este permisul de ședere temporar considerat un drept de ședere pe termen lung sau nu și dacă se revocă sau nu urmând o sentință de divorț dată de instanță?
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
andrei_nic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:21, 2 Ianuarie 2015
Permisul temporar nu este pe termen lung de aceea va indic a va adresa in cel mai scurt timp celor de la IGI/ORI pentru a va solicita un nou permis.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere Marian0189 Marian0189 Buna Ziua. eu sunt Marian si as avea o intrebare mai delicata. logodnica mea mai are putin si o sa ajunga in romania. acum pe 20 ianuarie. chestie sau problema ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporara in romania 3344 3344 Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca dupa o perioda de sedere temporara in Romania (cu permis obtinut in baza activitatii de studii), se poate solicita ... (vezi toată discuția)