avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! Am si eu o intrebare cu privire la o executare silita pusa in executare de ofiterul judecatoresc si anume:La firma la care lucrez s-a primit decizia de excutare silita pt o suma de bani pe care o datorez unei banci.Firma a pus poprire pe un cuantum de 25 din salariul meu.Conform deciziei CCR din 21.11.2013 art.659 alin.3 a fost declarat neconstitutional.Act publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 30, din 15 ianuarie 2014.
Intrebarea mea este[/b]: daca executorul judecatoresc are acest drept sa ceara informatii despre locul meu de munca fie la Ministerul Public fie la orice alta institutie si daca poate sa impuna angajatorului sa mi retina din salariu o cota parte.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:13, 2 Ianuarie 2015
Nu stiu ce s-a intamplat, ca nu s-a postat ceea ce am scris.
Deci,
Da, are dreptul sa se intereseze unde lucrati sau de unde obtineti venituri, iar angajatorul este obligat sa va retina debitul din salar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare poprire chiscaripetru chiscaripetru din cauza unor intarzieri la plata ratelor pentru un credit de nevoi personale am fost dat pemana recuperatorilor.Ulterior am fost dat in judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu intreg!! johnnygardosh johnnygardosh Buna ziua. datorita faptului ca am avut un credit neachitat, am fost executat silit, respectiv mi s-a pus poprire pe jumatate de salariu la Raiffeissen Bank. ... (vezi toată discuția)
Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)